• Українська
  • English
Мелодія душі медика
Мелодія душі медика

Мелодія душі медика

Скептики говорять: «Музика – це вид мистецтва, а ним ситий не будеш».

Про те, саме мистецтво робить життя людини багатозвучним та різнокольоровим. Музика, як один із видів мистецтва, збагачує світ людини барвами, емоціями.

Але музика – це не тільки естетична насолода, вона є ще й засобом виховання. Лікарі стверджують, що дитина, яка ще до народження «слухає» гарну класичну музику, матиме різнобічні здібності та врівноважений характер.

Музика впливає не тільки на моральний та емоційний стан людини, а й на роботу внутрішніх органів, таких як серця і на активність артеріального тиску. Для тих, хто хоче активно збільшити свій тиск, варто слухати музику енергійну, ну а для стабілізації серцевого ритму, рекомендується прослуховування спокійної мелодії.

Дуже цікавий факт полягає в тому, що спокійна мелодія може позитивно впливати на кров. Та мелодія, яка відтворюється музикальним інструментом з любов’ю у серці, викликає у людини задоволення, активно збільшує в крові обсяг лімфоцитів, і відповідно всьому організму людини стає набагато простіше боротися з будь-якими хворобами.

Доведено, що музика має величезний вплив на інтелектуальні здібності та можливості людини, адже народження мелодіі на музичному інструменті сприяє збільшенню емоційної людської активності. І саме в цей період активності, підвищуються інтелектуальні здібності.

Музика близько пов’язана з медициною. Уже давно виявили, що музика Баха, Бетховена та інших класиків чудово діє на людей, виліковує від хвороб. Існує навіть спеціальна назва, напрямок у сучасній медицині – орнітотерапія.

Приємно відмітити той факт, що студенти ВДНЗ України «Буковинський державний медичний університет» уміють поєднувати гру на музичних інструментах та оволодіння майбутньою професією. Адже людина, яка володіє музичним інструментом, може передати свій стан, настрій, мрії та прагнення.

Саме вони ввійдуть у культурну спадщину університету. Саме вони поряд з музичною класикою будуть формувати культуру майбутнього, будуть підіймати нас угору та поєднувати гру на музичному інструменті та фах лікаря.

Матеріал підготував: асистент кафедри гістології, цитології та ембріології Олександр Петришен.

Корисно знати