• Українська
  • English
Освітня політика реалізується за залишковим принципом
Освітня політика реалізується за залишковим принципом

Освітня політика реалізується за залишковим принципом

Про це Президент заявив у ході свого виступу на засіданні Ради регіонів 25 грудня.

“Незважаючи на попередні спроби, за залишковим принципом реалізується політика в царині освіти, культури, науки. Вимагаю від Уряду перейти від слів та формальних рішень до реалізації конкретних проектів у цій сфері”, – заявив Віктор Янукович.

Він також визначив перелік заходів, що має реалізовувати влада в наступному році. “Розвиток університетів, впровадження нових підходів до реалізації наукових досліджень на конкурсній основі, формування сучасного культурного медіа-простору на основі телеканалу “Культура”, національної мережі електронних бібліотек, розвиток музейної справи та популяризація нашої спадщини, створення спільно з регіональною владою сучасної матеріальної бази для закладів дошкільних та середніх шкіл – це неповний перелік заходів, які ми маємо реалізувати в наступному році”, – заявив Президент.

“У цих питаннях я буду непохитним – тому, будь ласка, вже на наступній Гуманітарній раді чекаю від профільних міністрів звіту про стан справ у своїх сферах та чітких планів дій по модернізації гуманітарної сфери в цілому”, – зазначив Президент країни.

Він також завив, що курс на реформування потребує широкої підтримки суспільства.

Джерело: http://osvita.ua/news/33145/

Корисно знати