• Українська
  • English
Декоративні зубні прикраси
Декоративні зубні прикраси

Декоративні зубні прикраси

«Пірсинг для зубів» – так жартома стоматологи називають

модне захоплення – декорування зубів прикрасами із золота, діамантів чи кристалів Swarovski.

Правда, на відміну від справжнього пірсингу, коли людина проколює собі шкіру в найнесподіваніших місцях і вставляє сережки, установка скайсів на зубах не доставляє неприємних відчуттів і не має шкідливих наслідків.

Скайси створені спеціально для прикраси зубів. Вони плоскі, маленькі (не більше2,5 ммв діаметрі). Форма їх може бути різною: зірочки, крапельки, дельфінчики. Фіксуються скайси за допомогою спеціального клею (бонду) так, щоб не травмувати емаль зуба. Бонд повністю прозорий і не заважає заломленню світла. Тому камінчик або золота прикраса на зубі грають всіма відтінками – особливо при штучному освітленні, світлі прожекторів на дискотеці або сцені.

Через те що скайс абсолютно плоский і не виступає на зубі, навколо нього не скупчується їжа, немає тертя об губу. Тримається, якщо акуратно користуватися, рік-два, не доставляючи при цьому ніякого дискомфорту. Скайси можна вмонтувати і в штучні коронки.

До речі, всі процедури, щодо установки скайса, повинен робити тільки фахівець. Спершу лікар-стоматолог обробляє поверхню зуба за допомогою спеціальних засобів, і тільки після цього приступає до наклеювання скайса.

Декоративні прикраси для зубів мають різні форми і розміри. Вони приклеюються на поверхню зубів без порушення цілісності  емалі, тобто без будь-якого препарування. Скайс можна фіксувати на місці пошкодженої емалі, пігментної плями, з складі фотополімерної пломби і т.д.

Процедура абсолютно безболісна і займає близько 10-15 хвилин. Якщо згодом пацієнт забажає зняти прикрасу, це також проводиться швидко, безболісно і без порушення цілісності зуба.

Розмаїття форм і розмірів прикрас дозволяють постійно змінювати свій імідж, і завжди бути в центрі уваги.

Матеріал підготувала: асистент кафедри терапевтичної  стоматології Іваніцька Олеся Вікторівна

Корисно знати