• Українська
  • English
Міжнародний день подарунка
Міжнародний день подарунка

Міжнародний день подарунка

Створено безліч свят і традицій, на які прийнято дарувати подарунки. Ми приносимо подарунок на день народження, до особливих дат пов’язаних з професійною діяльністю. Загалом, будь-яка подія не обходиться без подарунка. Але є і свято подарунків, яке саме «говорить» за себе своєю назвою.

Міжнародний день подарунка

День подарунків (англ. Boxing Day) – свято, що відзначається у Великобританії і в ряді країн Британської співдружності націй: Австралії, Новій Зеландії, Канаді та ін.. «День подарунків» відзначається у цих країнах щорічно 26 грудня.

Обмінюватися подарунками на Різдво стало доброю традицією, але часом не кожен міг це собі дозволити. Для цього і був придуманий такий день, коли люди з різних верств суспільства могли б придбати щось підходяще за доступною ціною.

Існує кілька версій, як пішла назва свята:

1. 25 грудня католики всього світу відзначають одне з головних християнських свят – Різдво Христове. Згідно з різдвяним традиціям, в ніч з 25 на 26 грудня, Санта-Клаус (казковий дід, який в Різдво дарує подарунки дітям) кладе під ялинку подарунки. Вранці, коли всі прокидаються, починають відкривати коробки в яких знаходяться святкові подарунки. Якщо сім’я велика і багатодітна, то будинок наповнюється порожніми коробками, які діти не завжди поспішають прибрати, бо їх увага прикута до вмісту подарунку… Мабуть тому, цей день і стали називати в англомовних країнах як «день коробок», але при перекладі на ряд мов вважали, що назва «День подарунків» більш «милозвучніше».

2. Існує інша версія, що назва свята дали коробки з якими одержувачі подарунків поспішають в магазин щоб обміняти подарунок, якщо він припав їм до смаку (торгові точки, як правило, передбачають таку можливість).

3. Знаходяться люди, які вважають, що буквальний переклад «День боксу» і назва ця походить від того, що зібралися на святкування Різдва люди віддавалися народній англійській забаві – боксу.

4. У давнину, серед представників аристократії було прийнято 26 грудня обдаровувати подарунками васалів і прислугу, які отримували вихідний в цей день, бо в Різдво прислуговували на святі у господарів.

5. 26 грудня купці видавали всім, хто працював на них (продавцям, слугам, прикажчикам…) своєрідні Різдвяні премії – коробки зі смачною їжею та ласощами. Деякі вважають, що це поклало назву святу.

Що таке подарунок

Ми звикли дарувати й отримувати подарунки на будь-які події. Для нас часом, не настільки важливо яким він буде, просто щоб він мав місце бути. Багато людей дуже ретельно ставляться до вибору подарунків, і витрачають свій час на цей момент з особливим «трепетом». Вибираючи такий презент для близької людини, найчастіше ми робимо стандартні подарунки. Здавалося б, що немає нічого простіше, вибрати і зробити подарунок. Але багатьох з нас це ставить у «безвихідну» ситуацію. «Дуже складно» подарувати подарунок тому, хто дуже дорогий, і ти намагаєшся, вибрати ту річ або предмет, який би запам’ятався «найдорожчій» людині надовго.

Як вибирати подарунок

Перед тим як піти вибирати подарунок, потрібно визначитися з тим, кому він буде належати. Якщо Ви вибираєте подарунок для близької коханої людини і це «грандіозна» дата, до якої ви його (подарунок) презентуєте, то слід розглянути безліч варіантів, щоб подарунок виявився дійсно «цінним» і «дорогим».

Матеріал підготувала: Тетяна Безрук, доцент кафедри внутрішньої медицини та інфекційних хвороб

Корисно знати