• Українська
  • English
Симуляційний тренінг з первинної реанімації та післяреанімаційної допомоги новонародженим
Симуляційний тренінг з первинної реанімації та післяреанімаційної допомоги новонародженим

Симуляційний тренінг з первинної реанімації та післяреанімаційної допомоги новонародженим

Співробітниками кафедри педіатрії, неонатології та перинатальної медицини БДМУ проведено перший виїзний симуляційний тренінг з первинної реанімації та післяреанімаційної допомоги новонародженим для лікарів м.Тернополя

У жовтні 2010 року Міжнародним погоджувальним Комітетом з питань реанімації (ILCOR) було представлено нові рекомендації щодо первинної реанімаційної допомоги новонародженим, які визначатимуть світову клінічну практику впродовж наступних 5 років. Висновки і рекомендації попередньої Міжнародної консенсусної конференції були опубліковані наприкінці 2005 року і стали підставою для розробки чинних вітчизняних рекомендацій з реанімаційної та післяреанімаційної допомоги новонародженим. Робоча група Асоціації неонатологів України, до складу якої входять провідні науковці та фахівці практичної охорони здоров’я, розпочали підготовку нового протоколу з первинної реанімації новонароджених, які відповідають сучасним рекомендаціям ILCOR 2010.

Співробітниками кафедри педіатрії, неонатології та перинатальної медицини Буковинського державного медичного університету у 2012-2013 навчальному році розпочато проведення виїзних симуляційних тренінгів з первинної реанімації та післяреанімаційної допомоги новонародженим, які мають за мету ознайомлення лікарів неонатологів, акушерів-гінекологів та анестезіологів родопомічних закладів Західного регіону України зі світовими стандартами надання допомоги новонародженим у критичних станах, у тому числі, з алгоритмом первинної реанімації та післяреанімаційної допомоги новонародженим.

Перший виїзний симуляційний тренінг було проведено 24-28 вересня 2012 року на базі обласної дитячої лікарні м. Тернопіль. Заняття проводилися співробітниками кафедри педіатрії, неонатології та перинатальної медицини БДМУ д.м.н., професором Ю.Д. Годованець та асистентом кафедри к.м.н. А.Г. Бабінцевою. До участі в навчальному тренінгу були залучені лікарі неонатологи, анестезіологи та акушери-гінекологи родопомічних закладів м.Тернополя та Тернопільської області. Слухачам було представлено сучасні світові стандарти первинної реанімації та післяреанімаційної допомоги новонародженим згідно рекомендацій ILCOR 2010, а також зміни протоколу, які очікуються, щодо основних етапів діючого алгоритму первинної реанімації новонароджених (Наказ МОЗ України №312 від 8.06.2007 року). Лікарі мали змогу закріпити знання шляхом  використання  тестових завдань до лекцій, а також, відпрацювати практичні навички первинної реанімації новонароджених на муляжах.

Як зазначає фахівець неонатолог, д.м.н., професор Ю.Д. Годованець: “Підготовка спеціалістів в системі післядипломної освіти лікарів, з урахуванням сучасних даних доказової медицини та рекомендацій ВООЗ, має за мету забезпечити впровадження сучасних перинатальних технологій, покращити рівень медичної допомоги новонародженим з тяжкою перинатальною патологією, у тому числі, з малою та дуже малою масою тіла, що сприятиме зниженню показників перинатальної смертності, попередженню зростання інвалідності з дитинства та покращенню демографічної ситуації в країні. Ефективне впровадження сучасних технологій надання невідкладної допомоги новонародженим можливо лише за умови постійного безперервного навчання лікарів, які працюють у родопомічних та лікувально-профілактичних закладах всіх рівнів перинатальної допомоги, у тому числі, шляхом проведення симуляційних тренінгів”.

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати