Приєднуйся

БДМУ ВконтактеБДМУ в FacebookБДМУ на TwitterБДМУ на YouTube Пдписатись на Новини

Календар заходів

Нема подій

Дні народження

21 січня
Бліндер О.О.
Григорець Д.К.
Кодіца Ж.А.
Козарійчук Н.Я.
Ніцу А.І.
Петринич Г.Й.
Ткач А.В.

22 січня
Дячук В.В.
Зелінська Н.В.
Сандуляк О.В.
Бачук-Понич Н.В.

23 січня
Бойчук М.Г.   
Кривецький І.В.
Кучук О.П.
Постнікова Л.В.
Ринжук Л.В.

24 січня
Гараздюк О.І.
Кравчук П.П.

Сторожук М.В.

25 січня
Зав'янський Л.Ю. 
Рудан І.В.
Шорікова Д.В.

26 січня
Ільїн В.П.
Богуцька Н.К.
Гладка Н.І.
Загарюк Н.А.
Зорій І.А.
Петришен О.І.
Петрюк А.Є.
Старко І.Б.

27 січня

Жуковський О.О.
Хільчевська В.С.
Шкварковський І.В.

28 січня
Глубоченко О.В.
Николайчук Р.П.
Полянський І.Ю.
Слізак О.М.

29 січня
Гаврилюк О.І.
Гриценко А.А.
Гулага О.І.
Колотило О.Б.
Сидорчук І.Й.
Стегніцька Л.В.

30 січня
Касіянчук М.В. 
Орачова З.Б.
Пилипчук А.Д.
Решетілова Н.Б.
Усата Г.М.

16 жовтня – професійне свято алерголога та імунолога

Вівторок, 16 жовтня 2012 03:00

У всьому світі, незважаючи на всі засоби профілактики, спостерігається значне зростання алергічних захворювань, що стає глобальною проблемою, яка сягає таких масштабів, що деякі вчені вже називають це епідемією ХХІ сторіччя. Так, за статистичними даними, за останні 30 років удвічі збільшилася частота бронхіальної астми, харчової алергії та атопічного дерматиту. За інформацією ВООЗ, кожен п’ятий житель Землі страждає від алергічних чи псевдоалергічних реакцій. Від 30 до 90 % населення Землі не переносить один чи більше харчових продуктів.

Оскільки вважається, що генетичні чинники щодо формування алергічних хвороб особливій динаміці не підлягають, то ріст частоти цих захворювань, ймовірно, пов’язаний зі збільшенням зовнішнього алергічного навантаження на організм. До найбільш значущих чинників, які сприяють алергізації населення, належать: негативний вплив шкідливих чинників довкілля, збільшення контакту населення з хімічними речовинами, збільшення виробництва і споживання медикаментозних препаратів, нераціональне харчування, застосування продуктів з консервантами, фарбниками, харчовими добавками, збільшення кількості стресових ситуацій, зміна способу життя тощо, ”– зазначає Наталія Каспрук, доцент кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ.

З нагоди Дня алерголога працівники курсу клінічної імунології та алергології Буковинського державного медичного університету провели бесіди та лекції “Харчова алергія. Профілактика” серед учнів 8-11 класів Чернівецьких загальноосвітніх шкіл та двох загальноосвітніх навчальних закладів Герцаївського та Глибоцького району. Також проведено скрінінгову експрес-діагностику алергічних захворювань серед студентів БДМУ та школярів.

Прочитано 735 разів Останнє редагування Неділя, 09 грудня 2012 17:38