• Українська
  • English
11 жовтня – Всесвітній день зору
11 жовтня – Всесвітній день зору

11 жовтня – Всесвітній день зору

Для залучення глобальної уваги до проблем сліпоти, порушення зору і реабілітації людей з порушенням зору щорічно у другий четвер жовтня під егідою Всесвітньої Організації Охорони Здоров’я проводиться Всесвітній день зору.

“У всьому світі порушення зору найбільш поширене серед чоловіків і жінок у віці 50 років і старше. Незважаючи на те, що більшість випадків порушення зору серед цієї вікової групи, такі як катаракта, можна легко лікувати, в деяких частинах світу все ще необхідно докладати зусилля для забезпечення рівного доступу чоловіків та жінок до офтальмологічних служб.

У проведенні Всесвітнього дня зору беруть участь всі партнери в області профілактики порушення зору і відновлення зору. Цей день є також основною інформаційно-пропагандистською подією для профілактики сліпоти та глобальної ініціативи з профілактики сліпоти, ”– зауважує професор Ярослав Пенішкевич, завідувач кафедри офтальмології імені Б.Л. Радзіховського.

За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, у світі налічують 37 мільйонів сліпих і 124 мільйони – із поганим зором. Щороку в Україні втрачають зір понад 10 тисяч громадян. Що 5 секунд у світі сліпне одна доросла людина і щохвилини – дитина. При цьому у трьох чвертях випадків сліпоті можна запобігти. В Україні проблема сліпоти надзвичайно гостра. Найчастіше втрачають зір люди, які страждають на цукровий діабет, мають глаукому, вікові зміни. На щастя, сьогодні завдяки високому рівню офтальмологічної допомоги шанси відновити та покращити зір суттєво зросли.

У рамках відзначення Всесвітнього дня зору співробітниками кафедри офтальмології імені Б.Л. Радзіховського були проведені лекції для офтальмологів області “Сучасні клінічні та функціональні дослідження в офтальмології” й “Сучасне лікування вродженої короткозорості”. Для студентів університету прочитано лекції –“Клінічні прояви та сучасне лікування глаукоми”, “Реабілітація пацієнтів з порушенням зору”, “Очний травматизм та його профілактика”. Також співробітниками кафедри та очного відділення Обласної клінічної лікарні було проведено клінічну конференцію з нагоди заснування кафедри офтальмології Буковинського державного медичного університету та вшанування пам’яті засновника кафедри професора Б.Л. Радзіховського.

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати