• Українська
  • English
Студенти БДМУ долучилися до екологічної акції “Зробимо Україну чистою”
Студенти БДМУ долучилися до екологічної акції “Зробимо Україну чистою”

Студенти БДМУ долучилися до екологічної акції “Зробимо Україну чистою”

ЕКОЛОГІЧНА АКЦІЯ. “Зробимо Україну чистою” – це Всеукраїнська соціально-екологічна акція з прибирання засмічених зелених зон і місць громадського відпочинку, яка вже декілька років поспіль збирає сотні тисяч учасників по всій Україні. Подібна акція успішно проводиться в країнах Європи, заохочуючи понад 1 млн. волонтерів одночасно, в один день виходити на вулиці міст, щоб зробити чистішими парки, вулиці та околиці своїх міст.

Кожного року до даної акції долучається все більше людей, що, у свою чергу, означає, що екологічно свідомих людей в Україні стає більше. До цієї чудової ініціативи вже долучилися більше 90 країн світу.

Буковинський державний медичний університет, за сприяння ректорату, теж долучився до всеукраїнської соціально-екологічної акції.

Студенти 2 курсу медичного факультету №4, спеціальності “Педіатрія”, разом з головним куратором, асистентом кафедри фізіології Світланою Семененко, відвідали притулок для дітей, який знаходиться у м. Чернівці, по вул. Головній, 169, де здійснювали прибирання прибудинкової території та закладу. Працівники притулку були раді візиту майбутніх медиків, вони щиро дякували їм за активну участь у прибиранні їхнього закладу, а директор притулку Жанна Янчук відмітила, що наші студенти екологічно свідомі і вміють дбати про довкілля.

Студенти фармацевтичного факультету різних курсів разом зі своїми кураторами долучилися до прибирання музею лікарських препаратів на кафедрі фармакології (1 група 5 курсу, спеціальність “Rлінічна фармація”); провели весняні роботи на навчально-дослідній фармакогностичній ділянці кафедри фармації по вул. Целана 9 (1 група 2 курсу, спеціальність “Фармація”); взяли участь у благоустрої кафедр медичної та фармацевтичної хімії (1,2,3 групи 2 курсу, спеціальність “Фармація”) та фармації (2 група 3 курсу, спеціальність “Фармація”); прибрали місце вічного спочинку професора Закривидороги С.П. (1 група 5 курсу, спеціальність “Клінічна фармація”), який завідував кафедрою фармакології нашого університету у 1946-1967 роках.

Такі акції змінюють свідомість громадян, їх ставлення до навколишнього середовища та виховують навики не смітити і дбати про навколишнє середовище.

Матеріал підготували: головний куратор медичного факультету №4, асистент кафедри фізіології Світлана Семененко та головний куратор фармацевтичного факультету, доцент Людмила Філіпова

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати