• Українська
  • English
В БДМУ продовжують роботу курси першої долікарської допомоги
В БДМУ продовжують роботу курси першої долікарської допомоги

В БДМУ продовжують роботу курси першої долікарської допомоги

ВОЛОНТЕРСЬКА ДІЯЛЬНІСТЬ. З огляду на останні події в країні та на чисельні прохання мешканців міста та області на базі Буковинського державного медичного університету (кафедри догляду за хворими та вищої медсестринської освіти) започатковані та активно проводяться безкоштовні курси з надання першої долікарської допомоги. Клінічні кафедри – кафедра внутрішньої медицини, кафедра хірургії та кафедра педіатрії, неонатології та перинатальної медицини вирішили не залишатись осторонь, об’єднати зусилля та долучитись до благородної справи.

Необхідно зазначити, що тематика занять обиралась з урахуванням побажань слухачів та охоплювала загальні принципи надання медичної допомоги, визначення причин та характеру ушкодження.

Заняття проводять досвідчені викладачі: професори Ігор Полянський, Олександр Федів, Федір Гринчук, доценти Олександр Буряк, Олександр Гараздюк, Володимир Тарабанчук, Оксана Оліник та асистенти Ярослав Войтів, Кристина Чимпой, які допомогають слухачам оволодіти практичними навичками серцево-легеневої реанімації дорослих та дітей, десмургії, зупинки кровотечі, іммобілізації кінцівок, транспортування постраждалих тощо.

Курси для кожної з груп тривали 5 днів та охоплювали основні принципи надання першої долікарської допомоги. Упродовж двох тижнів необхідних навиків набули 38 мешканців міста. Необхідно зазначити, що тематика занять обиралась з урахуванням побажань слухачів та охоплювала загальні принципи надання медичної допомоги, визначення причин та характеру ушкодження. Слухачі виявили цікавість до правил іммобілізації та транспортування постраждалих при різноманітних видах ушкоджень м’яких тканин, допомозі при отруєннях, опіках, струсі головного мозку. Приємно, що навчитись надавати першу долікарську допомогу вирішили люди різного віку та спеціальностей: від юних студентів до власників підприємств.

Викладачі БДМУ вкладали серце у всі заняття, проте від щирої душі слухачам бажали ніколи не застосовувати отримані знання на практиці.

Інформацію про курси надали: Ярослав Войтів та Оксана Оліник, викладачі-волонтери БДМУ

Фоторепортаж: Вадим Бойко

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати