• Українська
  • English
Народний аматорський ансамбль пісні і танцю «Трембіта» повернувся зі Словаччини
Народний аматорський ансамбль пісні і танцю «Трембіта» повернувся зі Словаччини

Народний аматорський ансамбль пісні і танцю «Трембіта» повернувся зі Словаччини

У м. Турчянське Тепліце (Словаччина) 22-24 серпня проходив черговий етап Ювілейного 25 Міжнародного музично-етнографічного фестивалю «Буковинські зустрічі». Цього року у фестивалі взяли участь 15 колективів з 9 країн (Угорщина, Польща, Україна, Румунія, Німеччина, Словаччина, Хорватія, Боснія та Герцеговина, Сербія).Україну представляли 2 колективи з Чернівецької області: інструментальний ансамбль «Плаюл» (смт. Герца) та Народний аматорський ансамбль пісні і танцю «Трембіта» (хорова група) Буковинського державного медичного університету. Даний захід здійснювався у рамках відзначення 70-річчя Буковинського державного медичного університету.

Організатори фестивалю – генеральний директор Збігнев Ковальський та міський голова. Міхал Сигут – тепло зустріли студентів-медиків та створили чудові умови для проживання та репетицій музичних колективів. Учасники фестивалю мали змогу поспілкуватися один з одним, поділитися враженнями і переживаннями, знайти нових друзів. Фестиваль розпочався урочистою ходою головною вулицею міста. Під час музичного форуму колективи мали змогу представити публіці вокальні, танцювальні та інструментальні твори країн-учасниць. Особливу увагу привернули виступи колективів з України. Попри обмеження у часі, хорова група ансамблю «Трембіта» виконувала пісні на біс.

Несподіваною і цікавою була зустріч з Послом Ізраїлю у Словаччині Александром Бен-Цві – уродженцем м. Чернівці. Виступаючи зі сцени, він згадав, як бував на виступах «Трембіти» у теоретичному корпусі БДМУ по вул. Богомольця, 2.

24 серпня, у День Незалежності України, проходив гала-концерт, який завершився виконанням Гімну України. Ансамбль «Трембіта» був приємно вражений підтримкою, яку висловлювали у цей нелегкий час представники художніх колективів та місцеве населення.

Організатори фестивалю виразили вдячність за участь у форумі. Також було зазначено, що художні колективи Буковинського державного медичного університету стояли у витоків фестивалю «Буковинські зустрічі». Тому Народний аматорський ансамбль пісні і танцю «Трембіта» (у повному складі) отримав запрошення для участі у 26 Міжнародному музично-етнографічному фестивалі «Буковинські зустрічі», що відбудеться у червні 2015 року.

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати