• Українська
  • English
«Перспективні напрямки розвитку сучасної перинатології»
«Перспективні напрямки розвитку сучасної перинатології»

«Перспективні напрямки розвитку сучасної перинатології»

На базі кафедри акушерства, гінекології та перинатології БДМУ 16 жовтня проведена Всеукраїнська науково-практична конференція з міжнародною участю «Перспективні напрямки розвитку сучасної перинатології» присвячена 100-річчю з дня народження фундатора перинатальної медицини на Буковині професора Борими Т.В.

Конференція проведена при сприянні Міністерства охорони здоров’я України та Департаменту охорони здоров’я Чернівецької ОДА.

У роботі конференції взяли участь 186 фахівців акушерів-гінекологів та лікарів загальної практики сімейної медицини. Актуальні питання сучасної перинатології були розглянуті на трьох пленарних засіданнях, у яких взяли участь науковці провідних медичних вузів України. Стендові доповіді були представлені 38 постерами українських і зарубіжних вчених (Швеція, Молдова).

На початку конференції учасники вшанували пам’ять професора Борими Трохима Васильовича, згадали його життєвий та творчий шлях, який представила завідувач кафедри акушерства гінекології та перинатології Буковинського державного медичного університету професор Кравченко О.В.

Сучасні підходи сімейного лікаря до збереження та поліпшення репродуктивного здоров’я дівчат були розглянуті у доповіді професора Сіліної Т.М. (м. Київ).

Програма конференції була насиченою, цікавою і різноманітною. Прозвучало більше 30 доповідей провідних фахівців України.

У рамках конференції були розглянуті питання щодо ролі планування сім’ї у збереженні репродуктивного здоров’я та зниженні перинатальної патології та смертності. З великою зацікавленістю учасники конференції прослухали доповіді професора Грищенко О.В. (м. Харків) «Шляхи зниження перинатальних втрат у вагітних високого ризику», професора Квашенко В.П. (м. Донецьк) «Роль консультування з питань планування сім’ї у зниженні перинатальної патології та смертності».

Питання корекції екстраганітальних захворювань як фактора зниження материнської та перинатальної патології були висвітлені у доповіді професора Медведя В.І. (м. Київ), професора Полянської О.С. (м. Чернівці).

Проблема передчасних пологів анте- та інтранатальної охорони плода викликала жваву дискусію після доповіді професора Грищенко О.В. та доцента Бобрицької В.В. (м. Харків).

Сучасні методи діагностики та лікування важкої акушерської патології знайшли своє відображення у доповідях професора Ліхачова В.К. (м. Полтава).

Великий інтерес викликала доповідь професора Галич С.Р. (м. Одеса) «Жінка очима Рубенса або сага про метаболічний синдром», професора Маменко М.Е. (м. Київ) «Перинатальні аспекти йодної профілактики», професора Пирогової В.І. з співавторами «Мікроіонізований прогестерон в профілактиці та лікуванні ускладнень вагітності».

Усі учасники конференції мали можливість ознайомитись з новими фармакологічними засобами лікування акушерської та перинатальної патології, які представили 13 фармацевтичних компаній.

За результатами роботи конференцій була прийнята відповідна резолюція.

 

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати