• Українська
  • English
Товариства молодих науковців БДМУ: з минулого в сьогодення
Товариства молодих науковців БДМУ: з минулого в сьогодення

Товариства молодих науковців БДМУ: з минулого в сьогодення

29 жовтня у Буковинському державному медичному університеті відбулося відкрите спільне засідання Ради молодих учених та студентського наукового товариства, приурочене 70-літньому ювілею навчального закладу та з нагоди Всесвітнього дня науки, 

“Товариства молодих науковців Буковинського державного медичного університету: з минулого в сьогодення…”. У засіданні взяли участь молоді учені, куратори студентських наукових гуртків кафедр університету та студенти.

У вступній промові голова Ради молодих учених, науковий керівник СНТ БДМУ Тюлєнєва Олена Анатоліївна надала характеристику молодіжним науковим організаціям БДМУ сьогодні – діяльності, здобуткам та науковим проектам, зробивши короткий екскурс в історію їх становлення. Крім цього, було оголошено оновлений склад Ради студентського наукового товариства, представлено голову Ради СНТ – Парастивюк Євгенію, заступника голови Ради – Нестеровську Ольгу та керівників секторів Ради; продемонстровано нову емблему товариства.

Надалі прозвучали доповіді:

 «Історія, розвиток та основні сфери діяльності студентського наукового товариства БДМУ» голови Ради СНТ Парастивюк Євгенії;

«Міжнародна діяльність СНТ БДМУ: розвиток та перспективи» координатора сектору міжнародних зв’язків Ради СНТ Мислицької Ганни;

«Міжвузівськи зв’язки СНТ БДМУ в Україні: перспективи розширення» координатора міжвузівського сектору Кміть Наталії;

«Студентські наукові гуртки БДМУ. Інформаційна підтримка та онлайн-екскурс сайтом СНТ БДМУ» координатора сектору наукових гуртків та модератора сайту СНТ БДМУ Нестеровської Ольги;

«Велика сім’я BIMCO», в якій адміністратор сайтів студентського наукового товариства http://snt.bsmu.edu.ua та http://bim.co.ua Говорнян Сергій представив до уваги публіки анонс міжнародного медико-фармацевтичного конгресу студентів та молодих учених BIMCO 2015, здійснив онлайн-дайвінг сайтом і реєстраційною формою BIMCO та презентував статистику відвідування сайтів СНТ БДМУ користувачами з України та з-закордону, яка засвідчила невпинне зростання популярності нашого молодіжного наукового форуму.

На завершення урочистого засідання голова Ради СНТ Парастивюк Євгенія

ознайомила присутніх з діяльністю громадської організації «Всеукраїнська молодіжна асоціація студентів-медиків UMSA».

З 2014 року Буковинський державний медичний університет є повноцінним членом Всеукраїнської асоціації студентів-медиків UMSA і бере активну участь у реалізації основних проектів і завдань асоціації.

31 травня 2014 відбувся перший всеукраїнський з’їзд UMSA, де Буковинський державний медичний університет був представлений локальним координатором UMSA у Чернівцях, студенткою 5 курсу, медичного факультету №2 Парастивюк Євгенією.

Всеукраїнська асоціація студентів-медиків UMSA отримала офіційне членство у Міжнародній федерації студентських медичних асоціацій (IFMSA) одноголосним рішенням генеральної асамблеї (63-я Генеральна асамблея IFMSA відбулась 3 – 9 березня 2014 року у м.Гамаммет, Туніс. Захід відбувся за участі віце-президента міжнародної медичної асоціації, голови асоціації європейської медичної освіти та представників ВООЗ).

International Federation of Medical Students’ Associations – є консультативно-дорадчим органом ВООЗ та ООН, що об’єднує національні медичні студентські організації з 115 країн світу. Основною діяльністю IFMSA є міжнародні клінічні та наукові обміни студентів-медиків та лікарів-інтернів.

Українські студенти медики та лікарі-інтерни з 2015 року зможуть проходити практику закордоном за програмою професійних і наукових медичних обмінів SCOPE IFMSA. Це найбільша програма обмінів для студентів-медиків сертифікована міжнародною федерацією медичної освіти, щорічно в ній беруть участь більше, ніж 20 000 студентів з усього світу. Для проходження практики студенту необхідно тільки бажання вдосконалити свої знання, активна наукова й громадська позиція та знання англійської мови.

Фоторепортаж – Олександр Устиянський

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати