• Українська
  • English
Інформаційний семінар про міжнародну діяльність
Інформаційний семінар про міжнародну діяльність

Інформаційний семінар про міжнародну діяльність

У лекційній залі навчального корпусу БДМУ 30 жовтня з ініціативи міжнародного відділу та за підтримки Студентської Ради відбувся інформаційний семінар на тему: 

«Міжнародна діяльність: можливості презентації своїх наукових досягнень за кордоном», який відвідало 50 найбільш зацікавлених та активних студентів та співробітників БДМУ.

Начальник відділу міжнародних зв’язків М.І. Мочернюк розповіла присутнім про існуючі можливості участі в програмах обміну, літніх школах, міжнародних конференціях, конгресах тощо. Було зазначено, що студенти 4-5 курсів, які володіють німецькою мовою та мають високий середній бал за всі роки навчання, щороку проходять літню практику в Австрії та Німеччині. Крім того, найбільш активні студенти беруть участь у різноманітних конференціях, які відбувають закордоном в таких країнах, як Польща, Румунія, Болгарія, Нідерланди, Німеччина тощо. Учасники семінару мали змогу дізнатися про основні умови та терміни реєстрації, а також про переваги активної участі. Також було надано інформацію стосовно щорічних літніх шкіл, умов участі в них та процесу реєстрації. В цілому, літні школи є короткостроковими навчальними програмами, які передбачають цікаві лекції від провідних фахівців, практичні заняття та широку культурну програму, а отже поглиблюють знання учасників та дають їм можливість вдосконалити свої практичні навички.

Асистент кафедри внутрішньої медицини, клінічної фармакології та професійних хвороб А.А. Антонів проінформувала, що у 2013 році в рамках міжнародної програми академічної мобільності «Erasmus Mundus» БДМУ вступив до консорціуму «Альянс медичних університетів» («MEDical Universities Alliance» — MEDEA), який забезпечує мобільність у сфері медичної освіти. На сьогоднішній день в рамках даної програми троє студентів БДМУ проходять навчання в університетах Німеччини та Франції, а одна магістрантка проводить дослідження в університеті Іспанії.

 Доповідачі відповіли на всі питання, які виникли у присутніх, а отже сподіваємося, що в майбутньому міжнародна активність БДМУ зростатиме та розширюватиметься, що позитивно вплине на імідж університету на міжнародній арені.

 

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати