• Українська
  • English
Програма «Серцево-судинний ризик під контролем»
Програма «Серцево-судинний ризик під контролем»

Програма «Серцево-судинний ризик під контролем»

Програма «Серцево-судинний ризик під контролем» реалізована на теренах Буковини під час проведення місячника обласної медичної і соціальної програми з профілактики серцево-судинних захворювань, започаткованого під егідою начальника Головного управління охорони здоров’я обласної державної адміністрації к.мед.н. І.Д.Шкробанця та за співпраці в.о. ректора Буковинського державного медичного університету професора Т.М.Бойчука, важливим етапом якої є дводенна Національна тренінг-програма «Школа антиейджингу і превентивної медицини» під головуванням громадської  організації  «Асоціація  антиейджинг,   гендерної   і превентивної  медицини», що розпочалася 22 вересня 2010 року, за приїзду представників наукової школи Національної медичної академії післядипломної освіти ім. П.Л.Шупика (голова Асоціації  антиейджинг,   гендерної   і превентивної  медицини професор О.М.Барна), Національного наукового центру «Інститут кардіології ім. акад. М.Д. Стражеска» АМН України (завідувач відділу епідеміології професор І.М.Горбась), Львівського Національного медичного університету ім. Данила Галицького (професор А.В.Ягенський), Івано-Франківського Національного медичного університету (доцент Т.І.Маковецька).

Від Буковинського державного медичного університету в роботі наукового форуму прийняли участь професори В.К.Тащук і О.С.Полянська, від Головного управління охорони здоров’я області – обласний кардіолог к.мед.н. І.О.Маковійчук, а також ряд професорів і доцентів Київської і Чернівецької наукових шкіл в співпраці з практичними лікарями м.Чернівців та області.

Питання, що розглянуті під час дводенної наукової співпраці, присвячені антиейджингу – новій філософії медицини, серцево-судинному ризику в його медичних, соціальних та економічних складових, використання шкали SCORE (Systematic COronary Risk Evaluation) в Україні, визначенню та впливу на основні фактори серцево-судинного ризику, виконанні профілактичних програм з серцево-судинного ризику у жінок, особливостей первинної і вторинної профілактики ішемічної хвороби серця і гіпертонічної хвороби тощо.

Під час дводенного інформаційного заходу учасники Програми, лікарі і пацієнти безкоштовно отримали низку медичних послуг – визначили свій рівень холестерину та глюкози в крові за сприяння діагностичної лабораторії «Леонардо», оцінили рівень артеріального тиску, виявили інші індивідуальні фактори серцево-судинного ризику.

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати