• Українська
  • English
Відбулася конференція Асоціації сімейних лікарів
Відбулася конференція Асоціації сімейних лікарів

Відбулася конференція Асоціації сімейних лікарів

У Палаці «Академічний» 17 квітня кафедра сімейної медицини Буковинського державного медичного університету

разом з Департаментом охорони здоров’я Чернівецької ОДА провели науково-практичну конференцію Асоціацї сімейних лікарів Чернівецької області «Сучасні підходи до профілактики, ранньої діагностики та лікування туберкульозу легень».

Доповідь доцента кафедри фтизіатрії та пульмонології, к.мед.н., доцента Віктора Івановича Сливки була присвячена питанню організації надання первинної медичної допомоги хворим на туберкульоз, а також проблемам та перспективам імунопрофілактики туберкульозу в Україні.

Нові рекомендації по веденню хворих на саркоїдоз та складні питання диференційної діагностики при синдромі легеневої інфільтрації було висвітлено у доповіді завідувача пульмонологічного відділення ОКУ «Чернівецька обласна клінічна лікарня», головного позаштатного спеціаліста Департаменту охорони здоров’я Чернівецької ОДА, д.мед.н. Світлани Вікторівни Коваленко-Ратушняк.

Зацікавлення у слухачів викликала доповідь професора кафедри сімейної медицини, д.мед.н., професора Семена Віссаріоновича Білецького «Клініка, діагностика та профілактика раку легень», у якій було вказано на тактику сімейного лікаря при вказаній патології згідно з уніфікованим клінічним протоколом.

У рамках науково-практичної конференції відбулася он-лайн лекція сімейного лікаря з Великобританії (Ботесфорд, Нотінгем) – Тетяни Миколаївни Петренко, яка була присвячена скринінгу раку в практиці сімейного лікаря Великобританії. Система охорони здоров’я Великобританії передбачає програми скринінгу раку молочної залози, шийки матки та кишечника, що було детально проілюстровано у презентації та навчальних відео. Після лекції сімейні лікарі поцікавилися у лектора питанням щодо якісних показників роботи сімейного лікаря у Великобританії, об’ємом їх навантажень та розміром заробітної плати, порядком взаємодії сімейного лікаря з вузькими спеціалістами, роллю громадської профільної організації для сімейних лікарів Великобританії та ін.

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати