• Українська
  • English
Викладачі БДМУ взяли участь у міжнародній конференції
Викладачі БДМУ взяли участь у міжнародній конференції

Викладачі БДМУ взяли участь у міжнародній конференції

21-22 травня на базі ДВНЗ “Тернопільський державний медичний університет імені І. Горбачевського” відбулася Всеукраїнська навчально-наукова конференція

з міжнародною участю «Реалізація Закону України «Про вищу освіту» у вищій медичній та фармацевтичній освіті України», присвячена пам’яті ректора, члена-кореспондента НАМН України, професора Леоніда Ковальчука. У конференції взяли участь проректор з науково-педагогічної роботи БДМУ Геруш І. В., доцент кафедри травматології, ортопедії та нейрохірургії Бірюк І.Г., доцент кафедри медичної біології та генетики Шумко Н. М.

У конференції взяли участь 7 представників МОЗ України, 33 перших проректорів з науково-педагогічної роботи та проректорів з міжнародних зв’язків, проректорів ФПО, 18 начальників навчально-методичних відділів та деканів, 4 іноземних гостей з Канади, Грузії, Польщі, понад 340 учасників з вищих навчальних закладів України.

Майже всі учасники конференції прибули до навчально-оздоровчого комплексу «Червона калина» у вишитих сорочках. Таким чином вони відзначили Всеукраїнський день вишиванки.

Різнобарв’я вишиванок додало конференції особливої атмосфери та святковості.

Розпочав роботу конференцію ректор Корда М.М. Заступник директора Департаменту кадрового менеджменту, освіти та науки МОЗ України Волосовець О.П. виступив з доповіддю «Сучасні завдання вищої медичної освіти та кадрового забезпечення реформування галузі».

На конференцію прибули представники Тбіліського державного медичного університету: проректор, профессор Какхабер Челідзе та директор Інституту післядипломної медичної освіти та безперервного професійного розвитку, професор Заза Бокхуа, які обговорили напрямки і перспективи подальшої співпраці між університетами. Чималу увагу приділили питанням розробки спільних наукових проектів у сфері експериментальної і практичної медицини, реалізації програми академічної мобільності студентів у рамках проекту «Міжнародні літні студентські школи» та програми академічної мобільності викладачів університетів-партнерів з метою читання лекцій з актуальних питань сучасної медичної науки. Як зазначили колеги з Грузії, сьогодні наші країни об’єднує не тільки спільне прагнення впровадити європейські цінності на своїй території та розвивати співпрацю, а й вистояти у протистоянні російській агресії. Вони також наголосили на важливості збереження традицій.

Під час конференції було заслухано і обговорено понад 200 доповідей і повідомлень.

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати