• Українська
  • English
Викладач БДМУ працювала волонтером у Франції
Викладач БДМУ працювала волонтером у Франції

Викладач БДМУ працювала волонтером у Франції

Викладач кафедри внутрішньої медицини Мирослава Березова впродовж тижня працювала лікарем-волонтером

у медичному пункті першої медичної допомоги у французькій спільноті Тезе (регіон Бургундія).

Спільнота Тезе – релігійна община, яка щотижня приймає до 6 тисяч паломників з різник країн світу та різного віку – від дітей до осіб похилого віку.

У Франції медична допомога – платна. Громадяни і Франції й інших держав безкоштовно можуть отримати медичну допомогу тільки у екстрених випадках, всі інші звертання до лікаря – досить дороговартісні. Тому в медичному пункті спільноти, який надавав допомогу безкоштовно, крім паломників обслуговуються й жителі близько розташованих населених пунктів.

На постійній основі в медичному пункті Тезе працюють тільки медичні сестри-монахині, які здатні оцінити загальний стан пацієнта та вирішити питання щодо можливої госпіталізації. Неважкі випадки лікуються на місці.

“За час моєї роботи в Тезе, – розповідає Мирослава Березова, – найбільше вразила велика повага до лікаря як зі сторони медичних сестер, так й зі сторони пацієнтів, адже за допомогою зверталися представники різних верств населення та різних країн. Пацієнти з Куби, Голландії, Бразилії, Австрії, Таїланду, Японії, Росії, Польщі, Китаю і багатьох інших країн – приходили на консультацію щодо різноманітних проблем, а деякі з них ще й ретельно занотовували рекомендації щодо лікування.”

Більшу частину медичних препаратів в Європі можна отримати при наявності рецепту, тому арсенал ліків в медичному пункті складався тільки з різної волонтерської допомоги. Дещо здивувало те, що мало хто знайомий з народними методами лікування, наприклад, при наявності простудних захворювань.

Серед найскладніших випадків були два пацієнти з ознаками гострого живота. Діагноз гострого апендициту в одному випадку після хірургічного втручання в міській лікарні підтвердився, а щодо другого пацієнта, на жаль, відсутня інформація, – ділиться враженнями викладач.

Запам’яталася сім’я з Сирії. Чоловік, дружина та 5-річний син Нурх із Сирії планують переїхати у Францію і спільнота тимчасово їх прийняла на проживання. При огляді розповіли про складні умови на батьківщині і причину різкого переїзду. І дійсно – хлопчик був дещо ослаблений через недостатнє харчування.

Як розповідає Мирослава Сергіївна, стати лікарем-волонтером – неважко. Для цього необхідно вибрати країну та організацію, яка б могла прийняти лікаря для подібної роботи і написати лист-запит. У великій нагоді стануть знання іноземних мов та готовність до роботи з різноплановими пацієнтами.

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати