• Українська
  • English
Студенти БДМУ відсвяткували День української писемності та мови
Студенти БДМУ відсвяткували День української писемності та мови

Студенти БДМУ відсвяткували День української писемності та мови

Уже традиційно 9 листопада, в день вшанування пам’яті Преподобного Нестора-Літописця, відзначається День української писемності та мови. Напередодні цього свята співробітниками кафедри суспільних наук та українознавства Буковинського державного медичного університету проведено виховний захід “Українська мова: через минуле у майбутнє” для студентів медичних факультетів №1, №2 та №3. Організаторами свята виступили доценти Лариса Шутак та Алла Ткач.

З вітальним словом до учасників свята звернувся професор Василь Чебан, завідувач кафедри суспільних наук та українознавства, який наголосив на визначальній ролі мови у професії лікаря. Студенти зробили цікавий екскурс в історію походження та розвитку української мови, у своїх виступах наголошували, що українська мова та українська писемність – одні з найдревніших у Європі. Історичні довідки супроводжувалися поезією про багатство та різноманітність української мови. До слова, на вечорі, у виконання студентів-медиків, прозвучала поезія не тільки видатних українських поетів, учасники свята також мали можливість насолодитися авторським поетичним словом самих студентів.

Надзвичайно цікавим та емоційним був виступ Наталії Руснак, професора кафедри сучасної української літературної мови ЧНУ ім. Ю.Федьковича яка розповіла про основоположників слов’янської абетки братів Кирила та Мефодія.

На завершення свята до студентів та усіх присутніх звернулася доцент Ніна Зорій, проректор з науково-педагогічної роботи та виховання БДМУ, яка у своєму виступі зазначила, що мова – це той націєтворчий чинник, який консолідує суспільство, але разом з тим мова роду, народу – це те, що ми вбираємо з молоком матері і що вирізняє нас з-поміж інших націй та народностей.

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати