• Українська
  • English
До Дня Гідності і Свободи на кафедрі догляду за хворими провели тематичний захід
До Дня Гідності і Свободи на кафедрі догляду за хворими провели тематичний захід

До Дня Гідності і Свободи на кафедрі догляду за хворими провели тематичний захід

На кафедрі догляду за хворими та ВМО відбулася зустріч зі студентами медичного факультету №4

з нагоди Дня Гідності та Свободи України, на якій провели тематичну бесіду доцент кафедри Гайдуков В.А та магістр сестринської справи, викладач коледжу БДМУ Осипчук Д. К. і Антонюк Л.О. продемонстрували презентації, присвячені революційним подіям 2004 року та Революції Гідності “Душу й тіло ми положим за нашу свободу…” 

Таку обіцянку ми даємо кожного разу, співаючи Гімн. 

Ще Пилип Орлик, який був автором першої української конституції, написаної триста років тому стверджував: “Народ завжди має право протестувати проти гніту…” 

Ці великі слова нами були забуті в період Радянського Соціалістичного тоталітаризму. Сьогодні, майже три десятиліття, коли ми перейшли від диктатури до парламентсько-президентської демократії.  До нас повернулися: свобода слова, свобода вибору, свобода протесту, коли  Україна стала територією гідності й свободи.

Цього ми досягнули двома революціями –  наш Майдан 2004 року, який був Святом Свободи, і Революція 2013 року – Революція Гідності. Це був надзвичайно важкий іспит для України, коли ми продемонстрували свою європейськість, гідність, своє прагнення до свободи. 

Указом Президента України від 13 листопада 2014 року, з метою утвердження в Україні ідеалів свободи і демократії, збереження та донесення до сучасного  та майбутніх поколінь об’єктивної інформації про доленосні події в Україні початку ХХІ століття, а також віддання належної шани патріотизму й мужності громадян, які восени 2004 року та у листопаді 2013 року-лютому 2014 року постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів України та її європейського вибору, установити в Україні День Гідності та Свободи, який відзначатимуть щорічно 21 листопада.

Ми пам’ятаємо ті доленосні дні, коли прогресивна молодь стала на підтримку євроінтеграції в Києві 21 листопада 2013 року після того, як стало відомо, що уряд України вирішив зупинити підготовку до підписання Угоди про асоціацію з ЄС. Документ планувалося підписати на саміті Східного партнерства у Вільнюсі 28-29 листопада. Люди, обурені рішенням продажного уряду України, вийшли на майдан Незалежності в Києві. Акцію назвали “Євромайданом”.

Сьогодні ми відзначаємо одинадцяту річницю Помаранчевої революції та другу річницю Євромайдану. Події Помаранчевої революції осені-зими 2004 року стали життєстверджуючим вогнем української нації. Серця українців з різних куточків багатосльозної країни почали вигукувати в унісон: “Разом нас багато, нас не подолати”. Майдан кликав: “Усі, хто вірить в Україну, вперед!”.

Кожен із загиблих воїнів Небесної сотні, як і ми з вами, мали свою сім`ю, батьків, друзів, захоплення, свої симпатії і свої невідкладні справи. Але поклик їхньої душі саме в цей час призвав їх до боротьби за вільну, демократичну Україну.

Проте і до цих пір на території нашої держави немає спокою, після Майдану розпочалися військові дії на Сході України, під час яких було втрачено вже кілька тисяч життів, солдат та мирних жителів, що змушує нас платити таку високу ціну за нашу Гідність та Свободу.

А ми живі, діти своєї Батьківщини, мусимо це пам’ятати і вірити в нашу перемогу і стверджувати правду.

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати