• Українська
  • English
Відбувся навчальний семінар по роботі зі стресом і психотравмою
Відбувся навчальний семінар по роботі зі стресом і психотравмою

Відбувся навчальний семінар по роботі зі стресом і психотравмою

27-28 листопада у Чернівцях відбувся практичний семінар

«Ресурси в роботі зі стресом, тривогою, травмою. Психологічна гнучкість», учасниками якого були понад 50 осіб – психологи, психотерапевти, соціальні працівники, волонтери, що надають допомогу постраждалим внаслідок кризових подій в Україні.

Семінар проходив на базі Чернівецької обласної психіатричної лікарні за сприяння Вищого державного навчального закладу «Буковинський державний медичний університет».

Метою семінару були навчання і обмін досвідом психологів щодо надання психологічної допомоги на ранніх стадіях переживання стресових і травматичних подій, що дозволить попередити розвиток у постраждалих посттравматичного стресового розладу (ПТСР), значно ефективніше протистояти стресу, відновити працездатність та нормалізувати функціонування в сім’ї та соціумі.

Ведучі семінару – Сидоренко Андрій та Микола Винницький, поділилися інформацію та досвідом, отриманими, зокрема, протягом програми обміну «Відкритий світ» (“Ореn world”) в Єльському університеті (США) у 2014 р. щодо того, як долати наслідки стресу, відновлювати відчуття самоконтролю та продовжувати ефективно функціонувати в стресових умовах.

Під час семінару відбулося навчання для представників волонтерських громадських організацій з приводу пошуку нових ресурсів, покращення взаємодії та профілактики емоційного вигорання. Також відбувся перфоменс студентського playback театру «Луна». Playback театр у різних країнах використовується як форма «розумної» розваги та імпровізації, шлях розвитку відносин у різних спільнотах, вид унікальної зустрічі людей. Присутні отримують можливість спробувати себе у ролі драматурга і режисера «особистого спектаклю». Простір playback –  це простір, де немає заданого сценарію і попередньо підготовлених слів, а є лише глядач зі своєю історією. Щира взаємодія акторів і глядачів дозволяє побачити різні за емоційним наповненням історії, які є важливими та значимими для всіх учасників.

Семінар організовано в рамках проекту “Соmmunity Self-help” (Спільноти самодопомоги), за підтримки Відділу преси, освіти та культури Посольства США в Україні. Погляди учасників заходу не обов’язково збігаються з офіційною позицією уряду США.

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати