• Українська
  • English
Викладач БДМУ прочитала лекцію для учнів профільного позашкільного закладу
Викладач БДМУ прочитала лекцію для учнів профільного позашкільного закладу

Викладач БДМУ прочитала лекцію для учнів профільного позашкільного закладу

На початку 2015/2016 навчального року

міський центр еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді Чернівецької міської ради підписав угоду та розпочав плідну співпрацю щодо профорієнтаційної роботи з Вищим державним навчальним закладом України «Буковинський державний медичний університет».

Міський центр еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді – профільний позашкільний навчальний заклад, основним завданням якого є оволодіння вихованцями знань про навколишнє середовище, формування екологічної культури особистості, створення умов для професійного самовизначення та самореалізації учнівської молоді.

На кафедрі медичної біології та генетики БДМУ 24 листопада у рамках профорієнтації була прочитана лекція на тему: «Спадкові захворювання людини» доцентом кафедри, к. мед.н. Ломакіною Юлією В’ячеславівною для учнів ліцеїв, гімназій та шкіл м. Чернівці, які є членами наукового товариства «Юннат». На лекції були присутні 30 учнів та 4 викладача на чолі з директором центру Фарбатюк Оленою Сергіївною.

Під час лекції вихованці ознайомилися з класифікацією спадкових хвороб, основою яких є генні, хромосомні та мітохондріальні порушення спадкової інформації, різними сучасними методами визначення хромосомних та генних патологій. Присутні мали змогу навчитися ідентифікувати хворих на найпоширеніші спадкові хвороби за типовим фенотипом, отримати поняття про можливі шляхи їх лікування. Учні були надзвичайно активними та задавали питання щодо основних механізмів розвитку спадкових аномалій, можливих сучасних методів їх лікування та профілактики. Під час лекції надана цікава та змістовна інформація про каріотип та генотип людини, доступні методи вивчення змін генетичного матеріалу, а також акцентовано увагу на толерантне ставлення до людей із спадковими патологіями та фізичними вадами.

Після запропонованої інформації учні змогли перевірити рівень засвоєння наданого їм матеріалу на прикладі типових завдань зовнішнього незалежного оцінювання попередніх років за темою лекції.

Директор центру Фарбатюк Олена Сергіївна від імені всіх присутніх висловила щиру вдячність за співпрацю та цікаву і водночас необхідну учням лекцію.

На завершення лектор побажала вихованцям центру успішно скласти зовнішнє незалежне оцінювання 2016 року і вступити до вишу.

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати