• Українська
  • English
Роль БДМУ у становленні науковця з лав Малої академії наук
Роль БДМУ у становленні науковця з лав Малої академії наук

Роль БДМУ у становленні науковця з лав Малої академії наук

Буковинська Мала академія наук учнівської молоді – це профільний позашкільний навчальний заклад,

основним напрямом діяльності якого є дослідницько-експериментальний напрямок, що передбачає залучення учнів до науково-дослідницької, експериментальної, винахідницької роботи в різних галузях науки і техніки, культури і мистецтва, а також виявлення і розвиток обдарованої молоді, створення умов для її творчої реалізації та розширення наукового світогляду. Буковинський державний медичний університет відіграє значиму роль у становленні особистості в цілому. Досвідченні професори читають лекції та проводять зустрічі зі слухачами, що надихає молодих людей до наукових звершень, бо завтра ці люди стануть гідним студентами нашої держави, можливо нашого університету, а в майбутньому це буде фахівець своєї справи, з великими перспективами на майбутнє.

Впродовж багатьох років викладачі кафедр медичної біології та генетики, нормальної фізіології БДМУ тісно співпрацюють з Буковинською Малою академією наук (секції «Медицина» та «Валеологія», відділення «Хімії та біології, екології та аграрних наук»). Диференційовано на заняттях здійснюється навчально-виховний процес (відповідно до віку, індивідуальних можливостей, інтересів, нахилів, здібностей) з використанням різних організаційних форм роботи: семінарів, практичних занять, лабораторних занять, змагань, брейн-рингів, виконуються наукові роботи під керівництвом досвідчених викладачів. Кожна робота ґрунтується на певній науковій та експериментальній базі, містить власні дані дослідів, спостережень чи оглядово-пошукової роботи: їх обробки, аналізу та узагальнення; посилання на відповідні наукові джерела та відображують власну позицію слухача. З першого ж дня зустрівшись зі слухачами намагаємося донести велич слова науковець, при цьому пояснюючи, що слухач є молодим науковцем, що науковець – це стан душі, це постійний творчий пошук.

Знаною подією у 2016 році стала перемога (І місце) у ІІ етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Буковинської малої академії наук Костянтина Чокана з науковою роботою на тему: «Експериментальне обґрунтування впливу бета-адреноблокатора на структури шишкоподібної залози та нирок. Вплив екзогенного мелатоніну», робота виконана на кафедрі медичної біології та генетики нашого університету.

2 квітня 2016 року відбулася зустріч слухачів відділення зі співробітниками університету, професором кафедри медичної біології та генетики Романом Буликом, викладачами кафедри, які проводять заняття зі слухачами к.мед.н., асист. Кривчанською Мар’яною та асист. Тимчук Катериною, викладачем коледжу БДМУ, старшим лаборантом Урбанчук Надією. Присутніми на зустрічі були методист відділення Іванічук Надія та методист по виховній роботі Дика Олена.

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати