• Українська
  • English
Делегація зі Швейцарії відвідала БДМУ
Делегація зі Швейцарії відвідала БДМУ

Делегація зі Швейцарії відвідала БДМУ

У Буковинському державному медичному університеті

13 липня відбулася зустріч ректора Тараса Бойчука з делегацією науковців Швейцарської Конфедерації на чолі з професором Герхардом Дамманном. Під час візиту іноземних партнерів було обговорено подальшу співпрацю у сфері академічної мобільності та білатеральних обмінів для студентів, лікарів-інтернів і професорсько-викладацького складу БДМУ. Професор зі Швейцарії висловив сподівання, що наступного року представники нашого вишу візьмуть участь у програмі стажування на базі клініки м. Мюнстерлінген.

Особливу увагу було приділено питанням запровадження нової в Україні спеціальності «Медична та психологічна реабілітація», а також актуальним та перспективним завданням розвитку психологічної служби в системі охорони здоров’я. Крім того, сторони поділилися досвідом роботи університетських клінік і моделей співпраці науково-освітніх центрів з установами практичної охорони здоров’я. Жваву дискусію та зацікавлення у делегатів викликала розробка й впровадження он-лайн поліклініки БДМУ. За словами Герхарда Дамманна, робота віртуальної клініки відкриває нові перспективи у співпраці між університетом і клінікою м. Мюнстерлінген.

Важливим аспектом зустрічі стало обговорення проекту створення нового спільного психолого-реабілітаційного центру для надання соціально-психологічної, реабілітаційної та інформаційно-просвітницької допомоги населенню.

Після зустрічі з ректором делегати відвідали кафедру нервових хвороб, психіатрії та медичної психології ім. С.М. Савенка. Герхард Дамманн візьме участь в ХІ психологічному інтенсиві, який щорічно проводиться на базі відпочинку БДМУ «Здоров’я» у с. Репужинці. Професор проведе науково-практичний семінар «Використання терапії, фокусованої на переносі в лікуванні нарцистичного розладу».

Співпраця БДМУ з Психіатричною клінікою м. Мюнстерлінген триває вже 10 років. Доктор медицини Герхард Дамманн є почесним професором Буковинського державного медичного університету.

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати