• Українська
  • English
Представники БДМУ відзначили День незалежності України
Представники БДМУ відзначили День незалежності України

Представники БДМУ відзначили День незалежності України

24 серпня вся Україна та Буковина зокрема відзначає 25-річницю незалежності. Святкові заходи розпочалися з молебнів у храмах області.

Урочистості продовжилися покладанням квітів до пам’ятника Тарасу Шевченку, що на Центральній площі Чернівців, після чого всіх учасників заходу було запрошено на Театральну площу міста, де продовжилося відзначення Дня незалежності України.

 

На Театральній площі Чернівців відбулися урочисті збори, в яких взяли участь голова обласної державної адміністрації Олександр Фищук, голова обласної ради Іван Мунтян, заступник Чернівецького міського голови Олександр Паскар, священнослужителі, освітяни, науковці, громадські активісти, учасники антитерористичної операції, родини Героїв Небесної Сотні та учасників АТО, волонтери, жителі та гості міста.

Під час урочистостей Подякою Прем’єр-міністра України відзначено трудовий колектив Буковинського державного медичного університету.

Від Буковинського державного медичного університету участь в урочистостях взяли представники ректорату, деканатів, Студентської ради.

Розпочалось дійство із трансляції військового параду у Києві та виступу Президента України Петра Порошенка. В рамках загальнонаціональної хвилини мовчання вшановано пам’ять усіх Героїв, що поклали на вівтар служіння українському народу своє життя.

У жалобі присутні схилили голови перед Героями-буковинцями, котрі загинули, захищаючи нашу державу від російського ворога. На знак вічної пам’яті до їх могил покладено лампадки та квіти. Студенти БДМУ взяли участь в покладанні квітів на могили Героїв.

До 25-ї річниці незалежності України учасників бойових дій, кращих освітян, художників, артистів, працівників соціальної сфери, журналістів, медиків, працівників фізичної культури та спорту, науковців, будівельників відзначено державними нагородами.

Розширений фоторепортаж: Максим Лунгу

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати