• Українська
  • English
Студенти БДМУ провели «Школу здоров’я» для пацієнтів Чернівецької поліклініки
Студенти БДМУ провели «Школу здоров’я» для пацієнтів Чернівецької поліклініки

Студенти БДМУ провели «Школу здоров’я» для пацієнтів Чернівецької поліклініки

Студенти БДМУ та співробітники кафедри соціальної медицини та організації охорони здоров’я завершили місячну просвітницьку акцію щодо профілактики інсульту.

 

Студенти-гуртківці кафедри соціальної медицини та організації охорони здоров’я ВДНЗ України «Буковинський державний медичний університет» завершили місячну просвітницьку акцію «Обережно інсульт!» проведенням «Школи здоров’я» для населення на базі комунальної медичної установи «Міська поліклініка №1».

Розпочата у Всесвітній день серця (29 вересня) силами студентів  кураторських груп  4-го курсу (медичний факультет №1), студентами 31 групи 5-го курсу (медичний факультет №2) акція продовжувалася  щотижня у парку культури ім. Т.Г. Шевченка та, за негоди, у приміщенні комунальної медичної установи «Міська поліклініка №1» по вулиці Шкільній, 6. Напередодні Всесвітнього дня боротьби з інсультом (29 жовтня) студенти-гуртківці кафедри організували «Школу здоров’я» для населення, на якій розповідали про ризики виникнення гострих серцево-судинних подій.

«Я вражена наскільки легко і приємно було виступати перед цими людьми. Страх швидко минув, коли відчула, що інформація, яку хочу донести цікава та потрібна. Проте, хочемо зазначити, що сама організація школи є не такою простою, як здається», – ділиться враженнями староста студентського гуртка кафедри Марина Биндю.

«Настільки приємною була атмосфера, що хочеться проводити такі заходи ще і ще, люди аж записували!» – дивуються Юстина Стасюк, Анна Богомазова, Юлія Пужняк.

Мала нагоду виступити й Оксана Поліщук, продемонструвавши велику майстерність викладення матеріалу. Разом з Юлією Вовчок студентки відмітили неабияку активність студентів 1-го курсу в організації заходу і висловили надію, що слухачам школи сподобалося.

Всього до просвітницької акції долучилося близько 40 студентів, охоплено опитуванням щодо факторів ризику серцево-судинних захворювань  близько півтори сотні чернівчан, стільки ж роздано пам’яток та проведено бесід.

«Опанування методики проведення різних форм просвітницької роботи є одним із напрямів роботи студентського наукового гуртка кафедри соціальної медицини та організації охорони здоров’я. Основним завданням залучення студентів до проведення подібних заходів є не лише навчання організовувати але й надання можливості відчути затребуваність населенням знань. І це нам вдалося», – висловлюють думку співробітників кафедри соціальної медицини та ООЗ виконуюча обов’язки завідувача, доцент Мар’яна Грицюк та керівник студентського гуртка, асистент Любов Власик.

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати