• Українська
  • English
В БДМУ відзначили День української писемності та мови
В БДМУ відзначили День української писемності та мови

В БДМУ відзначили День української писемності та мови

Студенти та викладачі ВДНЗ України «Буковинський державний медичний університет» провели виховний захід «Українська мова: через минуле у майбутнє».

 

Уже традиційно 9 листопада, в день вшанування пам’яті Преподобного Нестора Літописця, відзначається День української писемності та мови. Напередодні цього свята співробітниками кафедри суспільних наук та українознавства БДМУ проведено виховний захід «Українська мова: через минуле у майбутнє» для студентів стоматологічного, фармацевтичного, а також медичного факультету №1, 2.

Організаторами свята виступили доценти Лариса Шутак, Галина Навчук та Алла Ткач. Свято відвідали поважні гості: проректор з науково-педагогічної роботи та виховання Ніна Зорій, завідувач кафедри, доктор історичних наук Антоній Мойсей, декан стоматологічного факультету В’ячеслав Білоокий, заступник декана медичного факультету №2 Анатолій Петрюк, заступник головного куратора медичного факультету №2 Олена Ясінська, викладачі кафедри суспільних наук та українознавства.

Студенти-медики зробили цікавий екскурс в історію походження і розвитку української мови та слов’янської писемності, у своїх виступах наголошували, що українська мова й українська писемність – одні з найдревніших у Європі, зауважували, що мова завжди була для українців і зброєю, й оберегом.

Історичні довідки супроводжувалися поезією про багатство та різноманітність української мови. На вечорі, у виконанні студентів-медиків, прозвучала поезія не тільки видатних українських поетів, учасники свята також мали можливість насолодитися авторським поетичним словом самих студентів. Цікавинкою стала мовна вікторина для студентів і гостей свята. І студенти, і викладачі виявили чудові знання української мови.

Такі заходи пропагують українську мову та культуру, виховують у студентів любов і повагу до свого роду й народу.

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати