• Українська
  • English
Студенти БДМУ взяли участь у конференції «Біологія: від молекули до біосфери»
Студенти БДМУ взяли участь у конференції «Біологія: від молекули до біосфери»

Студенти БДМУ взяли участь у конференції «Біологія: від молекули до біосфери»

Упродовж 29 листопада – 2 грудня відбулася XI міжнародна конференція молодих науковців «Біологія: від молекули до біосфери», яка проходила в Харківському національному університеті імені В. Н. Каразіна.

 

Буковинський державний медичний університет представляли студенти: Олена Огонюк, Наталя Ходаковська, Тетяна Жовнір, Ірина Писарук, Інна Філіпчук, Ірина Маталега та Анастасія Скринчук у супроводі асистента кафедри фармацевтичної ботаніки та фармакогнозії – Івасюк Світлани.

Студенти взяли безпосередньо участь в роботі секційних засідань: біомедицина, фізіологія людини і тварин, екологія та ботаніка. Двоє з них – Анастасія Скринчук та Ірина Писарук використали англійську як робочу мову, що справило приємне враження на членів комісії. Студентів підготували викладачі кафедри медичної біології та генетики доцент, к.мед.н., Ю.В. Ломакіна, асистент, к.мед.н. М.І. Кривчанська, та фармацевтичної ботаніки та фармакогнозії, професор, д.мед.н., О.І. Захарчук, доцент, к.мед.н., В.В. Степанчук, старший викладач О.І. Сметанюк.

Наші студенти показали високий рівень ерудованості та обізнаності у напрямках, за якими працювали. І хоча у журі було багато питань, та жодне з них не залишилось без вичерпної та позитивної відповіді. Цікавими також виявилися роботи інших учасників, які прибули на конференцію з усіх куточків України, та країн СНД.

Студенти охоче ділились досвідом та презентували дослідження у різних галузях біології: біомедицині, біохімії, екології, генетиці, мікології та фізіології людини і тварин. До початку роботи конференції було видано збірку тез доповідей учасників.

Організатори конференції доклали значних зусиль, щоб провести її на високому рівні – і їм це вдалося. Студенти відвідали знаменитий Ботанічний сад університету, який є найстарішим в Україні. «Тут ми отримали море вражень і задоволення. Крім запланованих екскурсій, мали змогу самостійно вивчити це красиве місто і познайомитися з усіма його визначними місцями. Програма була досить насиченою: у вівторок відбулося відкриття конференції, де викладачі ХНУ імені В. Н. Каразіна виступали зі своїми доповідями, а у середу і четвер прийшла черга студентів виступити перед аудиторією. І хоча певне хвилювання було присутнє, це не було помітно. Навіть під прицільним потоком питань від журі та інших студентів ми не розгубилися і охоче відповідали» – розповідають студенти Буковинського державного медичного університету. Харків залишив у серцях студентів тільки хороші спогади і приємні враження.

Такі заходи є дуже корисними для всебічного розвитку молодого науковця та людей, які справді захоплюються біологією та медициною, адже дають змогу не тільки поповнити багаж знань новими, сучасними методами досліджень, а й поділитися наявними. Вони стимулюють поширення науки між молоддю та заохочують студентів з молодих років присвячувати своє життя руйнуванню стін невідомого, які досі оточують біологію та медицину.

Інформацію підготували асистент кафедри медичної біології та генетики Мар’яна Кривчанська та асистент кафедри фармацевтичної ботаніки та фармакогнозії Світлана Івасюк

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати