• Українська
  • English
Студентка БДМУ посіла ІІ місце у Міжнародному конкурсі знавців української мови
Студентка БДМУ посіла ІІ місце у Міжнародному конкурсі знавців української мови

Студентка БДМУ посіла ІІ місце у Міжнародному конкурсі знавців української мови

18 лютого на базі Чернівецької ЗОШ І – ІІІ ступенів № 5 відбулося урочисте відкриття фінального етапу ХVІІ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика та нагородження переможців обласного етапу.

 

За дорученням Ліги українських меценатів Олена Кульбабська, доктор філологічних наук, професор, завідувач кафедри сучасної української мови ЧНУ імені Ю.Федьковича, нагородила дипломами та цінними подарунками переможців Конкурсу, передала пакет із завданнями фінального етапу його організаторам та звернулася з такими словами привітань до присутніх: «Українська мова – це багатство нації, її історія, це те, що об`єднує людей, різних за своїми ідеалами та цінностями. Як «без верби і калини нема України», так само і без української мови немає українського народу, а відповідно і держави. Тому вивчайте рідну мову із задоволенням, черпайте з її глибин найпотаємніше і любіть, бо її добробут залежить від нас самих».

Цьогоріч серед переможців ІІІ (обласного) етапу згаданого Конкурсу – Сосній Крістіна, студентка 24 групи І курсу медичного факультету № 2, яка посіла почесне ІІ місце (керівник – доцент Г. В. Навчук).

Студенти Вищого державного навчального закладу України «Буковинський державний медичний університет» як майбутня еліта – культурна, політична й інша – розуміють й визнають насамперед свою відповідальність за все, що відбувається в державі, зокрема й щодо мовного питання. Саме тому вони не тільки опановують майбутню професію, а й вивчають мову й історію свого народу, беруть участь у мовних конкурсах, демонструючи тим самим, національну свідомість, громадянську позицію та патріотизм.

Знаково, що нагородження переможців відбулося напередодні Дня Героїв Небесної Сотні – теперішнього символу незламності українського духу та прагнення до свободи. Варто зазначити, що з часу Революції Гідності Конкурс став, як мріяв Петро Яцик, «не лише змаганням на знання української мови, а чимось значущим».

Сподіваємося, Сосній Крістіна гідно представить наш ВНЗ на фінальному (всеукраїнському) етапі та здобуде призове місце.

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати