• Українська
  • English
В БДМУ відзначили річницю від Дня народження Кобзаря
В БДМУ відзначили річницю від Дня народження Кобзаря

В БДМУ відзначили річницю від Дня народження Кобзаря

З нагоди Дня народження видатного українця викладачі та студенти вищого державного навчального закладу України «Буковинський державний медичний університет» провели тематичний захід.

 

Важко переоцінити значення творчості Тараса Шевченка для української літератури. Цей національний поет глибоко розкрив душевне багатство українського народу, осмислив минуле, сучасне й майбутнє України.

З нагоди 203-ї річниці від Дня народження Тараса Шевченка співробітниками кафедри суспільних наук та українознавства проведено тематичний захід «Шевченко очима сучасного студента». Ініціаторами заходу виступили студенти 1 та 2 груп медичного факультету № 1, спеціальність «Медицина». Організаторами стали доценти кафедри Шутак Л.Б., Навчук Г.В., Ткач А.В. Зі вступним словом до студентів-медиків звернувся завідувач кафедри проф. Мойсей А.А.

Вшановували Великого Кобзаря, згадуючи віхи його біографії, читаючи його поезію та власні присвяти Тарасові Шевченку. Цьогоріч студенти намагалися спростувати міфи, які досі використовуються при вивченні життя та творчості Великого Кобзаря.

Студенти майстерно декламували поезію Тараса Шевченка, розповідали про його внесок у розвиток української культури, літератури та мови, у розвиток української державності, про те, як важливо нині дотримуватися порад пророка українців.

Іван Дзюба писав про Кобзаря: «Великий подвиг Тараса Шевченка полягає передусім у тому, що він, відродивши поняття про свій народ — повернувши цьому поняттю його споконвічну гідність, — водночас підніс до загальнолюдського рівня і відроджувану літературу цього народу. Власне, це був колективний подвиг, колективна праця цілої когорти інтелігенції, яка національно пробуджувалася…, але саме геній Тараса Шевченка осяяв цей подвиг і цей труд незвичайно яскравим і чарівним світлом ».

Отож пишаймося тим, що наш народ дав світові таку геніальну постать, адже Т.Г. Шевченко – особистість планетарного масштабу.

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати