• Українська
  • English
Студенти БДМУ взяли участь у благодійному святі для діток із синдромом Дауна
Студенти БДМУ взяли участь у благодійному святі для діток із синдромом Дауна

Студенти БДМУ взяли участь у благодійному святі для діток із синдромом Дауна

21 березня відбулося прекрасне свято для діток із синдромом Дауна на честь їх Міжнародного дня, який відзначається вже понад 10 років.

 

Організаторами дійства були молода громадська організація «Миле сонечко» та благодійний фонд «Майбутнє України».

Студенти медичного факультету №1 готувались до цього дня усім факультетом. За декілька днів до Міжнародного дня людини із синдромом Дауна медичний факультет №1 зібрав кошти на подарунки діткам-напівсиротам із даним синдромом. Завдяки небайдужості наших студентів вдалось зібрати достатню суму для того, щоб придбати кросівки, спортивні костюми, білизну, пальчикові фарби, розмальовки тощо.

Долучилися до цього дивовижно доброго та світлого свята й студенти медичного факультету №2 в якості волонтерів. Також в заході взяла участь Ірина Ластівка, доцент кафедри педіатрії та медичної генетики БДМУ.

Свято пройшло яскраво, весело, кожен із запрошених діток був оточений увагою та турботою. Діти гралися, танцювали, співали, читали вірші, багато сміялися та дарували позитивні емоції всім навколо. Дітки показували свої таланти та вміння, що не могло залишити гостей байдужими. Волонтери водили з малюками хороводи, роздавали їм подарунки та смаколики.

Всі ми знаємо, що синдром Дауна є генетичною особливістю. Це не хвороба, яку можна вилікувати. Проте малюки можуть стати повноцінними членами суспільства, отримуючи належну психолого-педагогічну та медичну підтримку. Чим більше вони спілкуються зі звичайними однолітками, тим менш помітним є відставання в розвитку. Діти з синдромом Дауна обдаровані не менше, ніж звичайні діти. Багато хто має художній талант, музичні й артистичні здібності, успішні в спорті, схильні до поезії.

Фоторепортаж: Олександра Устиянського.

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати