• Українська
  • English
Співробітники БДМУ взяли участь у міжнародній конференції з рідкісних захворювань
Співробітники БДМУ взяли участь у міжнародній конференції з рідкісних захворювань

Співробітники БДМУ взяли участь у міжнародній конференції з рідкісних захворювань

З 29 червня по 3 липня у м. Бялобжегі (Республіка Польща)

проходила Міжнародна конференція рідкісних захворювань «Рідкісні хвороби – відкрий серце і розум для рідкісних генетичних хвороб».

У конференції взяли участь: доцент кафедри акушерства, гінекології та перинатології Світлана Ясніковська, доцент кафедри педіатрії та медичної генетики Ірина Ластівка, доцент кафедри фізіології ім. Я.Д. Кіршенблата Світлана Семененко, асистент кафедри фізіології ім. Я.Д. Кіршенблата Віта Анцупова та асистент кафедри педіатрії та медичної генетики Мар’яна Ризничук.

Науковці університету взяли участь у роботі пленарних засідань, секцій та практичних семінарів, медичних консультаціях та консиліумах, присвячених фундаментальним і прикладним аспектам проблеми рідкісних захворювань. Зокрема, були обговорені новітні методи діагностики, патофізіології та клініки захворювань обміну речовин, метаболічні та рідкісні захворювання, методи реабілітації пацієнтів при рідкісних захворюваннях, довготривалого паліативного догляду за пацієнтами, вчасна пренатальна діагностика. Ознайомилися із сучасними методами моделювання окремих захворювань, діагностики, лікування та стабілізації патологічного процесу.

Під час роботи конференції проведено обмін науковою інформацією, відбулися зустрічі з видатними вченими в галузі рідкісних захворювань, фахівцями, експертами, головою правління Асоціації рідкісних захворювань пані Терезою Матулька. Співробітники БДМУ відвідали майстер-клас, який проводила пані Анна Тілки-Шиманська, професор Інституту педіатрії та рідкісних метаболічних захворювань (м. Варшава). З професором університету біології, географії та океанології (м. Гданськ). паном Гжегожом Ведзіном обговорено моделювання рідкісних метаболічних захворювань та дослідження патофізіологічних процесів на експериментальних об’єктах.

Найбільше уваги на конференції приділялось новітнім методам моделювання, діагностики та лікування рідкісних захворювань. Разом Із колегами з різних країн обговорено досвід та можливості впровадження нових досягнень у дослідженні патогенезу рідкісних захворювань у наукову роботу та навчальний процес.

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати