• Українська
  • English
Викладачі та інтерни БДМУ провели благодійну акцію для діток
Викладачі та інтерни БДМУ провели благодійну акцію для діток

Викладачі та інтерни БДМУ провели благодійну акцію для діток

6 жовтня студенти та викладачі університету провели благодійну акцію в Чернівецькому будинку дитини.

 

В рамках акції доценти кафедри педіатрії та дитячих інфекційних хвороб БДМУ Вікторія Хільчевська та Євгенія Ортеменка сумісно з інтернами-педіатрами відвідали вихованців Обласного спеціалізованого будинку дитини та дітей, що проходять курс реабілаційної терапії у відділенні ранньої медико-соціальної та педагогічної реабілітації дітей.

Учасники благочинної акції подарували вихованцям будинку дитини засоби особистої гігієни та смаколики. Головний лікар Людмила Філіпець провела для відвідувачів екскурс щодо сучасних правових та організаційних особливостей надання медико-соціальної допомоги дітям із сімей, що опинилися в скрутних життєвих умовах. Були обговорені актуальні питання щодо правил усиновлення дитини, збереження таємниці усиновлення, підготовки рідних до прийняття в сім’ю дитини, можливі форми влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, крім усиновлення.

Сучасні методики психолого-педагогічної та медико-соціальної реабілітації дітей

Окрім радості спілкування із дітьми, котрі опинилися у складних життєвих обставинах і найбільше потребують людської опіки та душевного тепла, лікарі-інтерни ознайомилися з сучасними методиками психолого-педагогічної та медико-соціальної реабілітації дітей із патологією нервової, опорно-рухової систем, генетичними хворобами, психолого-соціальними і психіатричними проблеми. Відвідувачі мали можливість побачити роботу Монтессорі-терапевта, лікаря кабінету ЛФК та кінезіотерапії, оцінити терапевтично-реабілітаційні можливості кабінету нейросенсорної інтеграції та релаксації.

Проведений захід ще раз продемонстрував давню тісну співпрацю науковців кафедри педіатрії та дитячих інфекційних хвороб БДМУ та педіатричної ланки практичної охорони здоров’я, а залучення до акції майбутніх фахівців-педіатрів дозволить поглибити в них почуття відповідальності у професійній діяльності.

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати