• Українська
  • English
Співробітники БДМУ розповідали чернівчанам як берегти психічне здоров’я
Співробітники БДМУ розповідали чернівчанам як берегти психічне здоров’я

Співробітники БДМУ розповідали чернівчанам як берегти психічне здоров’я

Акція проводилася з нагоди відзначення Дня психічного здоров′я.

 10 жовтня співробітники кафедри психології та філософії спільно з медико-психологічним центром БДМУ провели просвітницько-профілактичну акцію «Психічне здоров’я як людська цінність».

Ідея проведення акції є спільним проектом медико-психологічного центру, кафедри психології та філософії Вищого державного навчального закладу України «Буковинський державний медичний університет» та Чернівецької філії Української спілки психотерапевтів. До акції активно долучились викладачі та студенти кафедри практичної психології Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича.

Мета акції – привернути увагу суспільства до психічного здоров’я, сприяти промоції турботи про психічне здоров’я та подолати стигму щодо його розладів. Форма проведення – надання роз’яснень, консультацій та рекомендацій населенню міста Чернівці та області.

Під час проведення заходу чернівчани та гості міста мали можливість отримати інформацію про особливості надання психологічної та  психотерапевтичної допомоги, спробувати арт-терапевтичні методики, ознайомитись з сучасними психотерапевтичними напрямками (системною сімейною психотерапією, психоаналізом, гештальт-терапією, психодрамою, арт-терапією тощо).

Студентський Playback-театр «Луна» МПЦ БДМУ

презентував короткі перфоманси як унікальну психотерапевтичну взаємодію між акторами і глядачами. Люди, які розповідали історію або випадок зі свого життя, самі обирали акторів для виконання ролей та спостерігали за відтворенням своєї історії, набираючи артистичної форми і послідовності.

Всесвітній день психічного здоров’я (World Mental Health Day)

введено з 1992 року за ініціативи Всесвітньої федерації психічного здоров’я (World Federation for Mental Health), з метою інформування населення щодо проблем психічного здоров’я і способів його профілактики. Психічне здоров’я – це невід’ємна частина і важливий компонент здоров’я людини. Воно визначається як стан благополуччя, за якого кожна людина може реалізувати свої здібності та особистий потенціал, протистояти життєвим стресам, продуктивно й плідно працювати, робити свій внесок в життя суспільства.

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати