• Українська
  • English
Студенти БДМУ разом з чернівчанами відзначили День щастя
Студенти БДМУ разом з чернівчанами відзначили День щастя

Студенти БДМУ разом з чернівчанами відзначили День щастя

Студенти-фармацевти провели для мешканців міста флешмоб з нагоди Міжнародного дня щастя. Девізом акції студенти обрали – «Посміхайтесь життю, і життя посміхнеться Вам».

Студентами 1 групи 2 курсу фармацевтичного факультету, разом із куратором, ас. Івасюк С.Н., та головним куратором фармацевтичного факультету ас. Панасенко Н.В., за сприяння завідувача кафедри фармацевтичної ботаніки та фармакогнозії д. мед. н., професора Захарчука О.І., було проведено акцію до Дня щастя.

Студенти дарували перехожим повітряні кульки, смаколики і мотиваційні листівки. Не дивлячись на погодні умови, на обличчях перехожих та учасників акції панувала посмішка, та піднесений настрій.

Переживання гострої радості, величезного щастя, почуття глибокого задоволення можливо в результаті викиду в кров особливих речовин – так званих гормонів щастя: ендорфінів, серотоніну і дофаміну. Якщо наша гормональна система працює досить активно, то ми не тільки відчуваємо себе щасливими, а й здоровими, сильними, цілеспрямованими. Якщо ж раптом навалюється апатія, безсилля і безвольність, а то ще й депресія, значить, в нашій гормональній системі стався збій. Причиною якого можуть стати хронічна втома, постійний стрес, вірусні, запальні або гормональні захворювання.

У 2012 році ООН проголосила 20 березня Міжнародним днем щастя (International Day of Happiness)

з метою підтримати ідею про те, що прагнення до щастя є загальним почуттям для всіх людей нашої планети. Основна мета – нагадати всім, що варто радіти життю і бути вдячним за всі подарунки долі, навіть якщо іноді вона підкидає не надто приємні сюрпризи. Його визначили не випадково – на 20 березня також припадає день весняного рівнодення, коли ніч практично зрівняється зі світлою частиною доби. Автори ідеї хотіли показати: на щастя абсолютно всі мають рівні права, як і на те, аби щодня зустрічати сонце.

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати