• Українська
  • English
Виробнича практика студентів-лаборантів БДМУ
Виробнича практика студентів-лаборантів БДМУ

Виробнича практика студентів-лаборантів БДМУ

На базі ОКУ «Лікарня швидкої медичної допомоги» навчально-лікувального центру «Університетська клініка» Вищого державного навчального закладу України «Буковинський державний медичний університет» проходить виробнича практика студентів медичного факультету №4, напряму підготовки «Лабораторна діагностика».

 

Буковинський державний медичний університет широко впроваджує в навчальний процес новітні технології з використанням сучасної лабораторної техніки, створивши з цією метою навчально-наукову лабораторію.

Удосконаленню практичної підготовки студентів сприяє оптимізація умов для їх безпосередньої роботи в навчально-науковій лабораторії університету та лабораторіях клінічної бази.

За рахунок впровадження автоматизованих методів лабораторної діагностики в багато разів зросла продуктивність: сучасна лабораторія нашого університету може за день виконати дослідження сотні біологічних проб по багатьом десяткам показників. Близько 90% роботи виконується на автоматичних аналізаторах і інших високотехнологічних приладах.

Майбутні фахівці з лабораторної діагностики мають змогу самостійно відпрацювати основні навики лабораторних досліджень в лабораторіях різного профілю, ознайомитись з посадовими обов’язками, правами, роботою лаборанта на різному медичному обладнанні, нормативно-технічною документацією. В цьому їм допомагають досвідчені колеги.

З перших днів виробничої практики юні спеціалісти зарекомендували себе з кращої сторони.

Виробнича практика на ІІІ курсі передбачає оволодіння навиками роботи в провідних сучасних лабораторіях: клінічної діагностики, клінічної біохімії, мікробіології, вірусології, імунології з мікробіологічною діагностикою, гігієною і екологією з гігієнічною експертизою санітарно-гігієнічних досліджень, здатність використовувати професійні знання та практичні уміння в проведенні  лабораторних досліджень при різних захворюваннях, знаходити рішення у професійній діяльності, мати достатню компетентність в методах самостійних досліджень, застосовувати методи діагностики для вимірювання структурних змін та порушених функцій організму, трактувати отриману інформацію, демонструючи доказове прийняття рішень.

Підготувала асистент кафедри догляду за хворими та ВМО Кшановська Г.А.

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати