• Українська
  • English
Викладачі БДМУ взяли участь у роботі Буковинського Форуму Арт-терапії
Викладачі БДМУ взяли участь у роботі Буковинського Форуму Арт-терапії

Викладачі БДМУ взяли участь у роботі Буковинського Форуму Арт-терапії

Упродовж 6-7 жовтня в Чернівцях вперше проходив Буковинський Форум Арт-терапії: «Дитинство. Творчість. Майбутнє», у рамках якого відбувся Щорічний науково-практичний семінар «Творче розмаїття простору арт-терапії.»

Викладачі кафедри психології та філософії БДМУ, психологи медико-психологічного центру Вікторія Осипенко та Любов Любіна взяли активну участь у роботі форуму. До уваги учасників було представлено доповідь на пленарному засіданні на тему: «Практичний досвід використання playback-театру у терапевтичному просторі» та проведено два майстер-класи.

Майстер-клас «Кола близькості», проведений Л. Любіною продемонстрував важливість категорій, без яких неможлива побудова здорових взаємостосунків у сімейній системі: «емоційний зв’язок», «близькість», «прив’язаність». МК був спрямований на дослідження «близькості» у сімейних стосунках з допомогою розстановочної роботи з фігурками (на основі методики Мерелін Мюррей).

В рамках роботи психодраматичної лабораторії «В пошуках рецепту «Вічного щастя» (ведуча – В. Осипенко), за допомогою психодраматичних технік, учасникам пропонувалось дослідити, значення відчуття щастя як ресурсу, усвідомити сенсовність даного поняття в кожному конкретному випадку та виявити причини, які заважають почуватися «щасливо».

Перфоманс Playback-театру «Луна» завершував дводенну роботу психотерапевтів та практичних психологів з різних міст України (Київ, Тернопіль, Рівне, Вінниця, Черкаси, Івано-Франківськ, Чернівці). Під час виступу спостерігалась щира взаємодія акторів і глядачів, що дозволило побачити різні за емоційним наповненням історії, які були важливими та значимими (керівник – В. Осипенко).

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати