• Українська
  • English
Студенти БДМУ відпрацьовували навички надання екстреної медичної допомоги
Студенти БДМУ відпрацьовували навички надання екстреної медичної допомоги

Студенти БДМУ відпрацьовували навички надання екстреної медичної допомоги

Студенти БДМУ взяли участь у Всеукраїнській олімпіаді з симуляційної медицини з міжнародною участю «TernopilSimOlymp – 2018» (екстрена і невідкладна медична допомога).

Олімпіада відбулася в навчально-оздоровчому комплексі «Червона калина» ТДМУ 4-7 жовтня 2018 року. У цьому заході взяли участь студенти університетів і коледжів України та Польщі.

Всі команди змагались у рівних умовах, виконуючи аналогічні завдання, які були максимально наближеними до реальності, а інсценізація надзвичайних ситуацій змушувала хвилюватись кожного члена команди. Зауважимо, що ніхто з учасників навіть не здогадувався, що чекає на команду. Всі етапи змагань проходили в різних локаціях і були зашифровані незвичайними назвами: “Хотабич”, “Все поруч”, “Міцний горішок”, “Фізкульт-привіт”, “Юний фізик”. Під час одного з конкурсів учасники повинні були не тільки надати допомогу, а й подбати про власнику безпеку і співпрацювати з представниками правоохоронних органів.

У завершальному змаганні було імітовано «Emergency Department» (фрагмент сучасного приймального відділення, де бригада медиків очікує прибуття пацієнта, якого везе карета ЕМД). В Україні практично немає таких відділень, проте організатори олімпіади ставили завдання сформувати у майбутніх медиків усвідомлення доцільності такого відділення, основні принципи роботи у ньому.

Буковинський університет представляли: капітан команди – студентка 5 курсу Рудяк Яна та студенти 6 курсу Щербань Артем, Богуш Святослав під керівництвом асистента кафедри анестезіології та інтенсивної терапії Андрія Андрущака.

Багато корисної інформації учасники змагань отримали під час таких майстер-класів:

  1. Комунікативні навички в роботі бригади ЕМД.
  2. Забезпечення прохідності дихальних шляхів.
  3. Основи командної взаємодії у відділенні невідкладної медичної допомоги («Emergency department»).
  4. Огляд травмованого на догоспітальному етапі.
  5. Реанімаційні заходи в педіатричній практиці.
  6. Тактична екстрена медична допомога.

Такі змагання стимулюють прагнення підвищити рівень знань, навичок та професіоналізму, адже будь-яке неправильно прийняте рішення вартує людського життя. Усі учасники олімпіади отримали цінні подарунки та багато позитивних вражень.

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати