• Українська
  • English
В БДМУ пройшов День відкритих дверей
В БДМУ пройшов День відкритих дверей

В БДМУ пройшов День відкритих дверей

25 листопада Буковинський державний медичний університет продовжив свою славну традицію проведення «Дня відкритих дверей» для випускників загальноосвітніх навчальних закладів та медичних коледжів.

 

На «День відкритих дверей» завітали понад 200 абітурієнтів та їх батьків з Закарпатської, Івано-Франківської, Львівської, Одеської, Рівненської, Тернопільської, Хмельницької та Чернівецької областей.

Захід розпочато з хвилини мовчання за Героями, які віддали своє життя за мир і незалежність України.

З вітальним словом від ректорату до майбутніх студентів, їх батьків та всіх присутніх звернувся доцент Ігор Геруш, проректор з науково-педагогічної роботи, який розповів про основні досягнення БДМУ та перспективи, що відкриваються перед студентами навчального закладу.

Про умови та правила прийому до БДМУ у 2019 році, відмінну від попередніх років систему визначення результатів абітурієнта, про напрями і спеціальності, за якими проводиться підготовка в університеті розповів доцент Володимир Ходоровський, відповідальний секретар приймальної комісії, начальник навчального відділу БДМУ.

Для кращої адаптації та підготовки абітурієнтів до складання зовнішнього незалежного оцінювання в 2019 році та навчання в БДМУ впроваджено ІТ-технології, відкрито підготовчі курси, створені та активно функціонують сайти «Інформаційний центр абітурієнта БДМУ» та «Центр підготовки абітурієнта БДМУ». Про діяльність сайтів та багато іншої корисної для вступників інформації розповів професор Роман Булик, відповідальний за профорієнтаційну роботу.

З факультетами та спеціальностями, за якими ведеться підготовка в університеті ознайомили присутніх професор Василь Москалюк, декан медичного факультету №1, професор Таміла Сорокман, декан медичного факультету №4, професор Вячеслав Білоокий, декан стоматологічного факультету, доцент Надія Паліброда, декан фармацевтичного факультету. Про навчання студентів за спеціальностями «Сестринська справа» та «Фармація» у коледжі БДМУ, де проводиться набір на базі 9 класів розповіла директор коледжу Тамара Грачова. Багатогранне життя студентів у стінах університету окреслила студентка VІ курсу медичного факультету №2 Юлія Паранюк, голова Студентської Ради вишу.

Безумовним плюсом доповідей усіх учасників профорієнтаційного заходу цілком можна вважати комбінування різних форм представлення фактів про університет з використанням текстового, звукового, графічного, анімаційного та мультимедійного матеріалів, що дозволило слухачам отримати нову та корисну інформацію в інтерактивному вигляді та краще її засвоїти. Он-лайн супровід «Дня відкритих дверей» забезпечив провідний фахівець Олександр Мельничук.

Ведучим «Дня відкритих дверей» був студент V курсу медичного факультету №2 Антон Іваніцький, який також презентував присутнім свій пісенний номер. У теплій та дружній атмосфері для абітурієнтів, їх батьків та гостей дарували свої музичні номери студенти БДМУ – учасники мистецьких студій Палацу «Академічний»: Ольга Івасюк, студентка медичного факультету №2, лауреат Міжнародних та Всеукраїнських пісенних конкурсів та фестивалів; Анастасія Гоян та Віталій Добрянський, студенти медичного факультету №1, переможці Міжнародних та Всеукраїнських мистецьких конкурсів та фестивалів; Юрій Сидоряк, студент медичного факультету №2.

Усі присутні мали змогу здійснити екскурсію в історико-медичний музей БДМУ, яку проводив його директор Володимир Білоус, а також відвідати кафедри університету.

Загалом День відкритих дверей в БДМУ викликав неабияку зацікавленість у молоді, стимулював її бажання отримати більше інформації про графік роботи підготовчих курсів БДМУ та проведення вебінарів для абітурієнтів, особливості рейтингування електронних заяв, вагові коефіцієнти конкурсних предметів тощо.

День відкритих дверей вселяє надію, що присутні випускники загальноосвітніх навчальних закладів та медичних коледжів оберуть саме Буковинський державний медичний університет під час вступної кампанії 2019 року і поповнять ряди студентства у нашому славному медичному закладі Буковини.

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати