• Українська
  • English
БДМУ серед лідерів за даними міжнародних веб-рейтингів університетів
БДМУ серед лідерів за даними міжнародних веб-рейтингів університетів

БДМУ серед лідерів за даними міжнародних веб-рейтингів університетів

ДОСЯГНЕННЯ. У лютому 2014 року оприлюднені чергові міжнародні рейтинги університетів – «Webometrics Ranking of World’s Universities» та «World Universities Web Ranking», які визначають місця ВНЗ світу за показником їх Інтернет-присутності.

За даними рейтингу Webometrics Ranking of World’s Universities БДМУ посів 1-е місце серед вищих медичних навчальних закладів України та 12-те місце серед усіх ВНЗ України, які увійшли до бази рейтингу у 2014 році (всього до рейтингу включено 313 ВНЗ України). У порівнянні із результатами попереднього рейтингу університет піднявся більше ніж на 4200 пунктів і увійшов ТОП-3000 ВНЗ світу (всього до рейтингу включено понад 22 тисячі вишів).

Одними із найближчих сусідів БДМУ за рейтингом виявилися Чернівецький торгово-економічний інститут КНТЕУ (19-те місце) та Чернівецький національний університет ім.Ю.Федьковича (38-ме місце).

Webometrics Ranking of World’s Universities – один з найбільш авторитетних рейтингів у міжнародному освітньому середовищі, який ґрунтується на аналізі офіційних веб-сайтів навчальних закладів. Розробниками рейтингу (компанія Cybermetrics Lab, Іспанія) враховується кількість проіндексованих пошуковими системами сторінок сайту вищого навчального закладу, зовнішні посилання на нього, цитованість ресурсу, а також кількість завантажених на сайт файлів, іншими словами, змістовна та інформаційна активність сайту навчального закладу.

У іншому рейтингу «World Universities Web Ranking» університет увійшов до десятки лідерів ВНЗ України (8-місце) і також випередив усі вітчизняні вищі медичні навчальні заклади. Цей рейтинг побудований на алгоритмі, що охоплює три неупереджених та незалежних веб-показники ВНЗ в декількох різних пошукових системах (Google Page Rank, Alexa Traffic Rank,  Majestic Seo). Мета цього веб-рейтингу від «4 International Colleges & Universities» є забезпечення прийнятної популярності рейтингу міжнародних університетів та коледжів, що складається на основі популярності їхніх сайтів. Очікується, що він допомагатиме міжнародним студентам та академічній спільноті зрозуміти наскільки популярним є той чи інший університет чи коледж у зарубіжній країні.

Принагідно відзначаємо, що за даними рейтингу “Ranking Web of Repositories” цифровий репозиторій БДМУ також займає 1-шу сходинку серед медичних ВНЗ України, 11 – серед вищих навчальних закладів країни та 744 сходинку у світовому рейтингу.

Таким чином, три назележних один від одного веб-рейтингів підтвердили лідируючі позиції Буковинського державного медичного університету серед ВНЗ України!

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати