• Українська
  • English
Викладачі БДМУ відвідали Самбірський державний медичний коледж
Викладачі БДМУ відвідали Самбірський державний медичний коледж

Викладачі БДМУ відвідали Самбірський державний медичний коледж

ПРОФОРІЄНТАЦІЙНА РОБОТА. У березні-квітні 2014 року в вищому навчальному комунальному закладі Львівської обласної ради “Самбірський медичний коледж” (державному медичному навчальному закладі) двічі побували представники Буковинського державного медичного університету: професор кафедри патоморфології Ігор Олійник і доцент кафедри хірургії та урології Володимир Рева.

Досягнуто попередньої домовленості з адміністрацією медичного коледжу про створення спільного навчально-науково-виробничого комплексу з БДМУ.

Під час візиту з 9 по 12 квітня для студентів 2-4 курсів та педагогічного колективу проведено цикл зустрічей “Вища медична та фармацевтична освіта в Буковинському державному медичному університеті”. Студенти та викладачі коледжу під час зустрічей мали змогу ознайомитися з сучасним життям медуніверситету. Випускники отримали буклети з необхідною інформацією, дізнались більше про роботу сайтів “Інформаційний центр абітурієнта БДМУ” та “Центр підготовки абітурієнта БДМУ” і можливості, які пропонує абітурієнтам БДМУ. Студенти Самбірського медичного коледжу були запрошені на навчання на підготовчих курсах та на Дні відкритих дверей, які традиційно проводяться в університеті. А ще, викладачі подарували свої позитивні емоції та приємне спілкування, яке, сподіваємось, допоможе старшокурсникам коледжу зробити такий необхідний і вкрай важливий вибір щодо продовження здобуття вищої медичної чи фармацевтичної освіти.

У ході циклу зустрічей радо, з гордістю за рідний Прикарпатський край, директор коледжу Любомир Ковальчук, заступники директора коледжу Анатолій Каднічанський, Ірина Романишин, Ірина Швед розповіли нам про історію м. Самбора, 60-річну історію Самбірського медичного коледжу та сучасні його здобутки. Викладачі БДМУ разом із викладачами коледжу відвідали навчальні корпуси, лабораторії та клінічні бази. Досягнуто попередньої домовленості з адміністрацією медичного коледжу про створення спільного навчально-науково-виробничого комплексу з БДМУ. З метою підписання відповідної угоди в травні-червні 2014 року очікується приїзд в БДМУ офіційної делегації Самбірського медичного коледжу.

Коледж сьогодні

Сьогодні Самбірський медичний коледж – провідний вищий навчальний медичний заклад I-го рівня акредитації на Прикарпатті, який крокує в ногу з життям, багатопрофільна медична школа, де здобувають гарт кваліфіковані медичні спеціалісти. Даний медичний навчальний заклад веде підготовку спеціалістів за напрямами “Медицина” та “Фармація” за спеціальностями “Акушерська справа”, “Лікувальна справа”, “Сестринська справа” та “Фармація” (ОКР – “молодший спеціаліст”).

Навчально-методична та матеріально-технічна бази дозволяють готувати висококваліфікованих молодших медичних фахівців. У сучасних лабораторіях і кабінетах Самбірського медичного коледжу, які забезпечені сучасними тренажерами, фантомами, предметами догляду за хворими та медичним інструментарієм, сьогодні навчаються 872 студенти.

Навчально-виховний процес забезпечують близько 140 висококваліфікованих викладачів, із яких 92 – штатних. Із числа штатних викладачів: один Заслужений лікар України, одинадцять відмінників освіти України, один кандидат наук, 37 – викладачів-методистів, 52 – спеціалісти вищої кваліфікаційної категорії.

Матеріал підготували: Роман Булик, професор кафедри медичної біології, генетики та фармацевтичної ботаніки та Ігор Олійник, професор кафедри патоморфології

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати