• Українська
  • English
На кафедрі фармації проведено круглий стіл
На кафедрі фармації проведено круглий стіл

На кафедрі фармації проведено круглий стіл

Як часто ми звертаємо увагу на швидкоплинність часу… Так, насправді він невблаганний, але тільки час знає справжню ціну мудрості, досвіду та здобуткам. 

Рівно десять років тому, на той час у Буковинській державній медичній академії, було створено кафедру фармації.

14 жовтня на кафедрі фармації було проведено засідання у форматі круглого столу з нагоди 10-річного ювілею, який відзначали в рамках святкування 70-річчя Буковинського державного медичного університету. На цей захід було запрошено тих, хто долучився та стояв у витоків створення кафедри і дотепер сприяють її розвитку.

На початку засідання завідувач кафедри фармації Геруш Олег Васильович висвітлив ключові історичні віхи становлення кафедри. Окреслив внесок і заслуги співробітників університету, методичну, навчальну та матеріально-технічну допомогу працівників практичної фармації Буковинського краю, висловив вдячність викладачам, які працювали і нині працюють на кафедрі.

Далі слово тримав проректор з науково-педагогічної роботи Геруш Ігор Васильович, який передав щиросердні та найтепліші вітання від ректора Тараса Миколайовича Бойчука і презентував статуетку «Сова мудрості» зі словами, щоб кафедра у своїй роботі керувалася мудрістю та виваженістю, які символізує цей птах. Ігор Васильович брав безпосередню участь у становленні кафедри і відкритті спеціальностей з напряму «Фармація» в нашому університеті. Розповів проректор про труднощі, які довелось пройти на шляху становлення як спеціальності, так і кафедри, адже все  створювалось з нуля. «Однак на сьогодні ми маємо хорошу матеріально-технічну базу, при університеті відкрито навчально-виробничу аптеку, функціонують навчально-дослідні фармакогностичні ділянки, забезпечується підготовка студентів практично всіх освітньо-кваліфікаційних рівнів з напряму «Фармація»» – зазначив Ігор Васильович.

Наступним виступив декан фармацевтичного факультету Присяжнюк Петро Васильович. «Ми йдемо по вірній стежині, яка приведе нас до хороших результатів у майбутньому» – зазначив він, говорячи про розвиток фармації в університеті. Декан розповів, що становлення фармації було важким, однак крок за кроком вдалось досягати того, що маємо на сьогодні.

До слів привітання з нагоди ювілею долучився й завідувач кафедри фармакології (на той час кафедра фармакології та фармації) професор Заморський Ігор Іванович. Він відзначив той факт, що першим кандидатом фармацевтичних наук в нашому навчальному закладі став теперішній завідувач кафедри фармації Геруш Олег Васильович, що дало можливість для створення кафедри фармації. Пригадав Ігор Іванович і постійні вимушені в силу певних обставин переїзди кафедри з різних корпусів та з приємністю згадував перші державні іспити й перший випуск.

Далі своїми спогадами поділилась перша завідувачка кафедри фармації Косуба Раїса Борисівна. Професор зазначила, що нелегко було розпочинати все з початку, однак колектив працював самовіддано, було підготовлено усю необхідну на той час документацію, створено умови для проведення навчального процесу.

Надзвичайно приємно було вітати серед гостей представників практичної фармації – начальника відділу фармацевтичного супроводу ОКУ «Чернівецький обласний інформаційно-аналітичний центр медичної статистики, інженерно-технічного та фармацевтичного супроводу діяльності закладів охорони здоров’я» Акжигітова Гельфана Назаровича та завідувача КП «Сторожинецька центральна районна аптека №23» Кушніра Володимира Дмитровича. Вони торкнулися проблеми працевлаштування клінічних провізорів, а також перспективи проведення курсів підвищення кваліфікації у слухачів спеціальності «Фармація» ОКР «спеціаліст» у нашому університеті, продемонстрували фотографії перших аптек м. Чернівці.

В цілому, під час проведення засідання панувала затишна атмосфера, всі учасники ділились приємними  враженнями та спогадами.

На завершення завідувач кафедри фармації Геруш Олег Васильович висловив вдячність за цікаву та змістовну розмову усім присутнім, презентував пам’ятні подарунки, побажав миру, добра та любові у цей нелегкий для нашої країни час.

 

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати