• Українська
  • English
Засідання студентського наукового гуртка
Засідання студентського наукового гуртка

Засідання студентського наукового гуртка

27 жовтня у приміщенні лекційної зали кафедри медичної біології та генетики відбулося засідання студентського наукового гуртка, присвячене 70-річчю Буковинського державного медичного університету. 

Керівник СНГ Кривчанська Мар’яна підготувала виставку книг «Почесні професори та видатні особистості БДМУ».

Участь у гуртку взяли понад 80 студентів І і ІІ курсів – студенти-гуртківці, студенти кураторських груп стоматологічного та фармацевтичного факультетів, викладачі кафедри професор В.П. Пішак, доценти Н.В. Черновська, Н.М. Шумко, доцент кафедри фармацевтичної ботаніки та фармакогнозії В.В. Степанчук і асистент І.М. Сахацька.

Завідувач кафедри професор Р.Є. Булик запросив на засідання СНГ ветеранів кафедри доцента Т.Є. Дьякову та асистента М.П. Горобець, які пропрацювали на кафедрі понад 40 років.

Перед студентами виступив член-кореспондент Національної академії педагогічних наук України, академік Академії наук вищої школи України, Заслужений працівник народної освіти України, доктор медичних наук, професор Василь Пішак, який понад 40 років очолював кафедру. Він ознайомив студентів з етапами становлення Буковинського державного медичного університету та видатними людьми, які навчалися у нашому вузі. Виступила доцент кафедри Надія Черновська, яка відзначила, що сьогодні БДМУ – це один із найбільших вищих навчальних закладів м. Чернівці, становлення і розвиток якого пов’язаний з іменами відомих вчених та організаторів, це сучасний багатопрофільний навчальний заклад, випускники якого є конкурентоспроможними, високоосвіченими, інтелігентними спеціалістами, які прославляють наш університет і наше місто у кожному куточку планети. Повчальним і цікавим був виступ ветерана кафедри Тетяни Дьякової, яка пригадала і поділилася власним досвідом, розповідаючи цікаві повчальні події з власного життя та життя студентів минулих років.

Доповідь «Історичні відомості про Буковинський державний медичний університет і кафедру медичної біології та генетики» підготувала студентка І курсу, 5 групи Галина Загоровська.

 

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати