• Українська
  • English
Студенти БДМУ відвідали геріатричний пансіонат
Студенти БДМУ відвідали геріатричний пансіонат

Студенти БДМУ відвідали геріатричний пансіонат

Ось уже понад десятиліття в перший жовтневий день увага всього прогресивного людства прикута до проблем старшого покоління.

А передувало цьому проголошення Генеральною Асамблеєю ООН 1 жовтня Міжнародним днем громадян похилого віку. Україна, як повноважний член ООН, підтримала цю ініціативу. З 1997 року у нашій державі Міжнародний день людей похилого віку відзначається щорічно.

З нагоди свята за ініціативи колективів кафедри гістології, цитології та ембріології та медичного факультету №3 разом зі студентами було організовано відвідування геріатричного центру, що розташовується у Садгорі. Організаторами були придбанні подарунки для жителів центру, а студентами підготовлена концертна програма. Приємно відмітити і те, що до проведення заходу із великим задоволенням підключилися студенти медичних факультетів №1, №2, №4.

Із величезним оптимізмом та гарним настроєм мешканці закладу та колектив центру насолоджувалися запальними національними танцями, які продемонстрували студенти з Індії та Йорданії. Захоплювалися чарівними голосами Марини Коротчук, Олени Клим (медичний факультет №1), Богдана Петрюка (медичний факультет №2), Яни Чебан (медичний факультет №4) і потік слів подяки за організоване свято не зупинявся.

Нашими спільними зусиллями цілком можливо забезпечити не тільки,щоб ми жили довше, але й щоб наше життя було більш якісним та повноцінним, різноманітним і приносило глибоке задоволення.AAA 

AA 


AA 

Людина, яка дожила до похилого віку, гідна поваги навіть тільки тому, що їй це по милості Божій вдалося. Далеко не всім дано таке величезне досягнення і благовоління відчути мудрість своїх років. Скидати з рахунків людину, яка досягла певного солідного віку абсолютно нелюдяно. Літній вік людини – зовсім не означає, що він вже на багато що не здатний, як раз навпаки, те що може літня людина, рідко здатний зробити більш молодий і мова зовсім не про сили і енергію, яка властива молодому поколінню, але про досвід і терпіння, наполегливість та здатність досягати поставлених завдань, ментальної гнучкості й толерантності, яка присутня в достатку у більшості літніх людей.

У наймудрішій книзі на Землі, у Біблії, Святому Писанні, відкрито говориться про те, що від нашого ставлення до наших батьків і матерів безпосередньо залежить наша власна тривалість життя на цій землі. Зневагою до проблем літніх людей ми сіємо свої власні майбутні проблеми.

Цей день – не лише можливість нагадати всім про людський обов’язок бути турботливими і милосердними до найповажнішої частини суспільства. Це і привід до роздумів щодо подальшої долі людства, його культури, взаємозв’язку поколінь.

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати