• Українська
  • English
Першокурсників БДМУ посвятили у студенти
Першокурсників БДМУ посвятили у студенти

Першокурсників БДМУ посвятили у студенти

У передостанній день літа, 30 серпня, у Палаці «Академічний» відбулися урочистості з нагоди посвяти першокурсників у студенти Вищого державного навчального закладу України «Буковинський державний медичний університет». Цього року дружня студентська родина медичного вишу Буковини поповнилася майже на тисячу осіб, з яких 191 – навчатимуться за державним замовленням.

 

З новою важливою сторінкою життя привітав студентів-першокурсників ректор БДМУ Тарас Бойчук. Він зазначив, що для них сьогодні особливо урочистий і зворушливий день. «У нелегкій конкурентній боротьбі Ви вибороли право навчатися у Буковинському державному медичному університеті, навчальному закладі, який відомий своїми науковими здобутками, педагогічними інноваціями, а головне – своїми випускниками, які відомі не лише в Україні, але й в цілому світі. Я переконаний, що славетні імена Ваших попередників надихнуть Вас на високі здобутки в навчанні».

З визначною подією усіх присутніх привітали почесні гості: голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян,  заступник голови Чернівецької ОДА Ігор Богатирець, заступник голови Чернівецької обласної ради Віталій Мельничук, заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів Володимир Середюк, директор Департаменту охорони здоров’я Чернівецької ОДА Оксана Андрієць, заступник начальника управління охорони здоров’я Чернівецької міської ради Галина Бовкун, начальник Головного управління Держсанепідмслужби у Чернівецькій області Наталія Гопко.

Проректор з науково-педагогічної роботи Ігор Геруш ознайомив гостей свята з історичними віхами та основними здобутками університету.

Цей день особливо урочистий і хвилюючий не лише для першокурсників, але й для їхніх батьків. Саме з нього починається дуже важливий шлях до самостійного життя та нових звершень. Тому від імені батьків з теплими напутніми словами привітали студентів Лариса Шутак і Галина Вербицька.

Хвилюючою миттю для кожного студента стало прийняття клятви першокурсника, яку зачитала проректор з науково-педагогічної роботи та виховання Ніна Зорій за участю деканів факультетів та директора коледжу БДМУ.

Після виконання студентського гімну «Гаудеамус» за традицією студенти 6 курсу привітали першокурсників та побажали їм гідно підтверджувати статус студента БДМУ. У відповідь нове покоління студентів запевнили старшокурсників у тому, що з честю примножуватимуть здобутки своїх попередників.

Ректор університету Тарас Бойчук вручив першокурсникам символічний Студентський квиток та Ключ до знань і побажав успішного навчання й захоплюючого студентського життя.

Учасники мистецьких студій Палацу «Академічний» подарували гостям свята театральні та вокально-театралізовані композиції, присвячені 25 річниці Незалежності України, які викликали у глядачів незабутні враження та бурхливі оплески.

Для першокурсників – це незабутня подія, яку вони пам’ятатимуть все своє життя. Попереду на них чекає наполеглива праця й нові відкриття. Тож бажаємо їм досягти своєї мети, зустріти добрих і надійних друзів та реалізувати всі свої добрі наміри!

Відеорепортаж посвяти першокурсників у студенти БДМУ

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати