• Українська
  • English
Студенти БДМУ привітали кращих медичних сестер України
Студенти БДМУ привітали кращих медичних сестер України

Студенти БДМУ привітали кращих медичних сестер України

Впродовж 15-16 вересня в Чернівцях тривав Х Всеукраїнський конкурс професійної майстерності медичних сестер «Ескулап-професіонал – 2016». Цьогоріч змагатись за звання кращої до Чернівців з’їхались медсестри з 23 областей України. Це рекордна кількість учасниць за всю історію його проведення.

 

Конкурс відбувався в три етапи на базі Чернівецького медичного коледжу Буковинського державного медичного університету. Першого дня медсестри склали он-лайн тестування, а наступного продемонстрували свою професійність у виконанні практичних завдань з педіатрії, терапії та хірургії. Третім етапом конкурсу була вже традиційна перевірка якості гігієнічної обробки рук. В урочистому відкритті від Буковинського державного медичного університету взяли участь професор Олександр Іващук, проректор з наукової роботи та міжнародних зв’язків та представники ректорату.

Відповідно до результатів Х Всеукраїнського конкурсу професійної майстерності медичних сестер «Ескулап-професіонал – 2016», І місце виборола медична сестра Запорізького обласного спеціалізованого будинку дитини «Сонечко» Людмила Козуб. Друге місце зайняла представниця Волині – медсестра кардіологічного відділення Ковельської ЦРЛ Оксана Моцюк. Закрила трійку переможців медична сестра медичного центру лікування та діагностики «Ла Віта-Сана» Харківської області Юлія Сігарьова. Решта учасниць, серед яких й представниця Буковини – медсестра Чернівецького обласного кардіологічного диспансеру Аліса Акостакой, отримали почесні звання конкурсу «Учасника», «Дипломанта» та «Лауреата».

Урочисте закриття конкурсу та церемонія нагородження відбулись 16 вересня у Чернівецькому обласному музично-драматичному театрі імені Ольги Кобилянської.

Директор Державної установи «Центральний методичний кабінет підготовки молодших спеціалістів МОЗ України» Тетяна Чернишенко висловила щиру вдячність працівникам та студентам БДМУ за допомогу в проведенні конкурсу. За високий рівень підготовки конкурсу Подякою Міністерства охорони здоров’я України відзначено директора Чернівецького медичного коледжу БДМУ Олександра Кулика.

Зазначимо, що під час двох днів конкурсу мистецькі вітання кращим медичним сестрам України та гостям свята дарували студенти БДМУ – учасники студій палацу «Академічний», народного аматорського ансамблю пісні і танцю «Трембіта», студентського театру БДМУ, ансамблю «Букмед». Також у мистецькій програмі відкриття і закриття взяли участь артисти Чернівецької обласної філармонії та Центрального палацу культури міста Чернівці.

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати