• Українська
  • English
Викладачі БДМУ взяли участь у роботі Конгресу асоціації пульмонологів Румунії
Викладачі БДМУ взяли участь у роботі Конгресу асоціації пульмонологів Румунії

Викладачі БДМУ взяли участь у роботі Конгресу асоціації пульмонологів Румунії

Впродовж 5-8 жовтня делегація ВДНЗ України «Буковинський державний медичний університет», що представляла Україну, у складі професора Лілії Тодоріко, асистентів Інги Єременчук та Ігоря Семяніва, брала участь у роботі 24-го Конгресу асоціації пульмонологів Румунії (м. Брашов). Даний форум відбувається раз на 4 роки.

 

6 жовтня професор Лілія Тодоріко, завідувач кафедри фтизіатрії та пульмонології представила доповідь «Удосконалення лікування хворих на мультирезистентний туберкульоз легень за оцінкою функціонального стану кишечника».

Також було обговорено актуальні проблеми щодо діагностики та сучасних стандартів лікування поширених захворювань органів дихання та туберкульозу в Румунії та Україні, продискутовано питання впровадження стратегії профілактики мультирезистентного туберкульозу з метою зниження його поширення у транскордонних регіонах. Обговорена можливість розробки та запланований дедлайн щодо спільного україно-румунського клінічного дослідження по оцінці ефективності застосування різних клінічних форм ізоніазиду для хіміопрофілактики туберкульозу у дітей та перспектив розробки методів профілактики хіміорезистентного туберкульозу серед груп ризику, у тому числі і серед мігрантів.

Крім того, в рамках роботи 24 Конгресу асоціації пульмонологів Румунії делегація взяла участь у роботі симпозіумів, круглих столів, семінарах та дискусіях з провідними науковцями світу в галузі респіраторної медицини з США, Великої Британії, Італії, Нідерландів, Польщі, Австрії, Німеччини, Молдови, Сербії тощо щодо перспектив підвищення ефективності діагностики, лікування та профілактики захворювань органів дихання.

Під час роботи Конгресу проведено обмін науковою інформацією та досвідом практичної роботи, а також поглиблено співпрацю з асоціацією пульмонологів Румунії та асоціацією хворих на туберкульоз Румунії; налагоджено співпрацю між Вищим державним навчальним закладом України «Буковинський державний медичний університет» та інститутом фтизіпульмонології «Маріус Наста» (м. Бухарест).

Очікуваним результатом відрядження є оформлення намірів щодо договору про співпрацю між ВДНЗ України «Буковинський державний медичний університет» та інститутом фтизіпульмонології «Маріус Наста» (м. Бухарест). Планується поповнення знань з діагностики лікування та профілактики поширених захворювань органів дихання та туберкульозу, з подальшим розповсюдженням отриманої нової інформації в Україні на науково-практичних конференціях, семінарах та переривчастих курсах, у відкритих дискусіях, під час проведення круглих столів. Значні надії покладаються на використання нового матеріалу в лекційному курсі, при проведенні практичних та семінарських занять зі студентами, інтернами та лікарями-слухачами. Крім того, можлива імплементація нових методів медичної освіти в навчально-педагогічний процес та практичну охорону здоров’я.

Матеріали про роботу конференції надала завідувач кафедри фтизіатрії та пульмонології, професор Лілія Тодоріко

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати