• Українська
  • English
Студенти БДМУ відзначили День музики
Студенти БДМУ відзначили День музики

Студенти БДМУ відзначили День музики

19 жовтня в межах відзначення Міжнародного дня музики відбулася зустріч студентів медичного факультету № 2 із Вікторією Тучинською-Ельгісер,

 

донькою всесвітньо відомого українського піаніста, композитора, концертмейстера, педагога, музичного громадського діяча Заслуженого діяча мистецтв України, володаря Золотої медалі ЮНЕСКО та звання «Золоте ім’я світової культури», лікаря-випускника Чернівецького медичного інституту Йосипа Мойсейовича Ельгісера.

Досвідчений лектор, доктор наук, визнаний спеціаліст у сфері нейропсихології дизайну та мистецтва, і, в той же час, любляча донька, Вікторія Йосипівна зуміла захопити слухачів проникливою емоційною розповіддю про нелегкий життєвий шлях нашого відомого земляка.

Вона розповіла про жахіття перебування 13-ти річного підлітка Йосипа з родиною у гітлерівських концтаборах та гетто, в яких вони дивом вижили завдяки музичному та художньому таланту хлопчика.

Зацікавила студентів розповідь про студентські роки Йосипа Мойсейовича, де він навчався під керівництвом унікального педагогічного колективу, його творчу активність та наполегливість в навчанні, організований ним разом з однокурсниками студентський аматорський театр оперети.

Пані Вікторія поділилася спогадами про життя та працю своїх батьків у якості лікарів сільської лікарні в селі Грозинці Хотинського району, де вони, молоді випускники Чернівецького медичного інституту, спільно з мешканцями села будували лікарню та практично з нуля організовували медичне забезпечення.

Студенти дізналися про деякі клінічні випадки та приклади з практики талановитого хірурга Йосипа Ельгісера та тернистий творчий шлях піаніста та композитора Йосипа Ельгісера, який у всі періоди свого життя, незалежно від сфери діяльності й рівня визнання, залишався Людиною з великої літери.

Такі славетні випускники нашої Alma mater завжди є прикладом для сучасного студентства, спонукаючи майбутніх лікарів бути гідними і примножувати славу нашого університету як в Україні, так і за її межами. Розповідь супроводжувалася музичними творами з циклу Антологія фортепіанної музики, виконаними особисто Йосипом Ельгісером та записаними на студії у віці 77 років. Студенти щиро подякували пані Вікторії за надзвичайно цікаву та емоційну розповідь.

Зустріч організувала та провела Олена Ясінська, доцент кафедри фізіології ім. Я.Д.Кіршенблата

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати