• Українська
  • English
Засідання індійської спільноти та English speaking club БДМУ
Засідання індійської спільноти та English speaking club БДМУ

Засідання індійської спільноти та English speaking club БДМУ

28 жовтня з ініціативи індійської спільноти ВДНЗ України «Буковинський державний медичний університет» та за участю членів English Speaking Club відбулось друге засідання дискусійного клубу, присвяченого 85 річниці з дня народження Абдула Калама.

 

Студенти з Індії підготували цікаву виставку про традиційну індійську медицину Аюрведа, засновану виключно на дарах природи – рослинах, мінералах та тваринах, національну індійську кухню, продемонстрували основні елементи йоги, а також розповіли присутнім про непересічну особистість Абдула Калама, який беззаперечно є гуру усіх індійських студентів.

Усі учасники дискусії гаряче обговорювали проблеми сучасної медицини та шляхи їхнього вирішення з точки зору нетрадиційної індійської та української медицини, відповідали на питання аудиторії, а поважне журі у складі декана медичного факультету № 3 доцента Івана Савки, заступника декана факультету Олександра Петришена, доцентів кафедр акушерства та гінекології і інфекційних хвороб Андрія Бербеця та Анюти Сидорчук оцінювало відповіді та вміння вести дискусію.

Члени English Speaking Club Анастасія Шкварковська та Андрій Ринжук вдало розрядили «накал страстей», ознайомивши аудиторію з абревіатурами, що використовуються в сучасній електронній мові Інтернету, та діалогом-експромтом між українськими та індійськими студентами.

А студентка 2 курсу 21 групи Лілія Артюхова показала не лише гарне володіння англійською мовою, але й неабиякі знання з вірусології.

Безперечним переможцем диспуту став студент 5 курсу медичного факультету № 3 Гаутам Кумар, який покорив журі та присутніх не лише своїми знаннями, але й неперевершеним ораторським мистецтвом. На завершення заходу переможці та учасники отримали нагороди та сертифікати.

Історична довідка

Авур Пакір Джаїнулабдін Абдул Калам Марайкайяр (англ. Avul Pakir Jainulabdeen Abdul Kalam Maraikkayar, відоміший як А. П. Дж. Абдул Калам (15 жовтня 1931 – 27 липня 2015) – 11-й президент Індії, який очолював країну з 25 липня 2002 по 25 липня 2007.

Був дуже популярним серед населення, за що його прозвали «Народний президент». Абдул Калам з дитинства відрізнявся не лише завидною завзятістю в здобутті знань в школі, але і величезною працьовитістю та відповідальністю. Він допомагав своїй сім’ї бідного рибалки продажем газет у вільний від школи час. У 1950 році він вступив у коледж Сент Джозеф у місті Трічі, а у 1954 році – у Мадраський технологічний інститут, де отримав диплом авіаінженера.

З 1958 року працював в Організації оборонних досліджень, а у 1963 році перейшов в Індійську організацію космічних досліджень. Калам вніс значний вклад до розвитку супутникової та ракетної програм Індії.

Після завершення президентського терміну, став запрошеним професором в Індійському інституті менеджменту у містах Шиллонг, Ахмедабад та Індор, почесним членом Індійського наукового інституту в Бангалорі, канцлером Індійського інституту космічних досліджень і технологій, професором аерокосмічного будування в Університеті Анна та пов’язаний з багатьма іншими академічними й дослідними установами Індії. Був надзвичайним другом молоді та студентства.

У травні 2012 року запустив програму для молоді в Індії під назвою «Що я можу дати рухові» (What Can I Give Movement), яка акцентувала на протидії корупції. Писав поезію тамільською мовою, грав на віні. Був вегетаріанцем.

Помер від інфаркту увечері 27 липня 2015 року після приступу під час лекції. В його честь 15 жовтня щорічно студенти Індії відзначають день студентства республіки.

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати