• Українська
  • English
Викладачі БДМУ розповіли чернівецьким учням про навчання в медичному університеті
Викладачі БДМУ розповіли чернівецьким учням про навчання в медичному університеті

Викладачі БДМУ розповіли чернівецьким учням про навчання в медичному університеті

В рамках підготовки до Дня відкритих дверей викладачі Буковинського державного медичного університету провели профорієнтаційну роботу серед учнів Чернівецьких шкіл.

До слова, День відкритих дверей в БДМУ відбудеться 4 грудня в палаці «Академічний». Початок о 12 годині.

ЗОШ №20

23 листопада асистент кафедри біоорганічної і біологічної хімії та клінічної біохімії Лопушинська Інна провела профорієнтаційну роботу у Чернівецькій загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №20.

Викладач розповіла учням про навчання в Буковинському державному медичному університеті, а також запросила учнів на зустріч з викладачами та студентами університету у рамках «Дня відкритих дверей».

Чернівецька гімназія №5

23 листопада у гімназії № 5 доцентом кафедри фармакології Кметь Ольгою проведено профорієнтаційну роботу серед учнів 10-11 класів. Гімназисти ознайомились з видатними випускниками університету, нагородами за інноваційні підходи щодо підвищення якості освіти, високими рейтинговими позиціями за різними показниками діяльності, можливістю одержання повного циклу вищої медичної освіти.

Майбутні абітурієнти з великим задоволенням прослухали інформацію про перелік спеціальностей, умови вступу, дистанційні технології підтримки навчального процесу на базі сервера дистанційного навчання «MOODLE». Особливу зацікавленість викликала робота електронного журналу. Прозвучало багато запитань про особливості навчання студентів-медиків, роботу підготовчих курсів та On Line підготовку до ЗНО. Учням було роздано буклети з інформацією про університет.

ЗОШ № 24

23 листопада доцент кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології Ляшук Руслана відвідала ЗОШ № 24 І-ІІІ ст. м.Чернівці з метою проведення професійно-орієнтаційної роботи. Зустріч відбулась з учнями 9-х, 11 –х класів та їх батьками. Всі присутні були ознайомлені з переліком спеціальностей та умовами вступу до ВДНЗ України «Буковинський державний медичний університет», отримали інформацію про підготовче відділення для абітурієнтів, про студентське самоврядування, про останні здобутки університету, умови навчання та відпочинку.  Школярам були запропоновані анкети, роздані буклети з інформацією про університет.

ЗОШ№16

24 листопада з метою залучення абітурієнтів до вступу та навчання в БДМУ професор Василь Чебан (кафедра соціальної медицини та організації охорони здоров’я) провів профорієнтаційний захід «інтерактивного спілкування» у Чернівецькій загальноосвітній школі № 16.

За сприяння директора школи В.Я.Гайсенюка та керівника методичного об’єднання природничо-математичного циклу, класного керівника С.П. Захарчук аудиторія була чисельною: у спілкуванні взяли участь батьки майбутніх випускників школи, вчителі – класні керівники та учні 10-11 класів. Учасники зустрічі отримали вичерпну інформацію про багатовекторну діяльність, здобутки ВДНЗ України «Буковинського державного медичного університету», про відомих в Україні та за її межами випускників навчального закладу.

За ініціативи аудиторії, до обсягу дискусії включено обговорення питань про галузь медицини (історичні та сучасні аспекти), про особливості надання населенню долікарської допомоги (роль медичної сестри, бакалавра), кваліфікованої лікарської, спеціалізованої, висококваліфікованої медичної допомоги (роль фармацевтів, лікарів, види спеціалізації та підвищення кваліфікації); про причини частих спалахів харчових отруєнь; про епідеміологічну ситуацію та заходи профілактики грипу у місті Чернівці.

Доречним аргументом профорієнтаційного заходу була інформація учителів про зразкових сучасних медичних працівників – випускників БДМУ, які у минулому навчались у школі №16.

ЗОШ № 40

28 листопада викладачі Буковинського державного медичного університету кафедри хірургічної та дитячої стоматології, завідувачем якої є Наталія Кузняк провели профорієнтаційну роботу серед учнів ЗОШ №40 м. Чернівці.

Асистенти кафедри Марія Митченок та Анастасія Мороз ознайомили учнів з інноваційними підходами у навчально-методичній роботі БДМУ, науковими здобутками, умовами вступу, роботою підготовчих курсів та дистанційними технологіями підтримки навчального процесу на сервері дистанційного навчання «MOODLE».

Наприкінці заходу учні отримали інформаційні буклети про ВДНЗ України «Буковинський державний медичний університет» та були запрошені до навчання на підготовчих курсах університету.

ЗОШ №39

Асистент кафедри хірургії № 2 Володимир Фундюр провів профорієнтаційну роботу серед учнів 9-11 класів Чернівецької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 39 з висвітлення питань їх профорієнтації та вступу до ВДНЗ України БДМУ та коледжу БДМУ.

Викладач університету наголосив, що Завітавши на День відкритих дверей у БДМУ, учні та їх батьки зможуть ознайомитися з навчальним закладом, його історією, традиціями, отримати інформацію щодо правил прийому до університету, змісту та форм підготовки фахівців, характеристики професійних спрямувань, спеціальностей тощо. Зустріч проведена в присутності завуча з виховної роботи – Ніколин Анжели, вчителів 9-11 класів зазначеної установи та узгоджена з директором школи – Димашком Андрієм.

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати