• Українська
  • English
Студенти та викладачі БДМУ організували свято вихованцям навчального закладу №31
Студенти та викладачі БДМУ організували свято вихованцям навчального закладу №31

Студенти та викладачі БДМУ організували свято вихованцям навчального закладу №31

Співробітники кафедри медичної біології та генетики впродовж багатьох років опікуються вихованцями спеціалізованого дитячого навчального закладу №31 м.Чернівці, організувавши догляд за цією когортою діток.

 

Міжнародний день людей з обмеженими можливостями відзначають 3 грудня. У цей День не байдужі люди приєднуються до цієї міжнародної ініціативи захищаючи гідність інвалідів, захищаючи своє людське обличчя. Практика показує, що інваліди можуть бути і стають повноцінними членами суспільства, відмінними фахівцями, соціально активними і життєстверджуючими людьми, які надихають багатьох, в тому числі і абсолютно здорових членів нашого суспільства.

На лекції запрошуються педагоги, які працюють в даному навчальному закладі, вони знайомлять студентів-медиків з особливостями догляду та навчання таких пацієнтів. Нашими студентами підготовлені буклети «Як ти повинен себе вести, якщо зустрінеш несхожу на себе людину?», «Творити добро – значить бути щасливим». У них стисло пояснюються особливості людей з обмеженими можливостями та даються рекомендації по встановленню з ними контакту.

На кафедрі медичної біології та генетики стало доброю традицією підтримувати щорічну благодійну акцію До міжнародного дня людей з обмеженими можливостями, яка відбувається напередодні новорічних свят. Метою відвідування є спрямування уваги студентів-медиків до проблем інвалідів, захисту їх гідності, прав і добробуту.

Співробітники кафедри асистент Кривчанська Мар’яна та асистент Тимчук Катерина зі студентами І курсу медичних та стоматологічного факультетів, у рамках благодійності, 1 грудня, відвідали даний навчальний заклад. Попередньо закуплені фрукти, солодощі, іграшки та розважальні ігри були подаровані дітям. Гарним подарунком від Буковинського державного медичного університету для дитячої установи був сучасний музичний центр. Студенти з великою радістю спілкувалися з дітьми, грали в ігри та дарували своє тепло та ласкy.

Пам’ятаймо: «Людина живе лише один раз, і так хочеться залишити добрий слід на згадку про себе. І щоб не сталося в житті у кожного з Вас, пам’ятайте, що ви живете на планеті Земля і носите ім’я Людина. А людина починається з добра. І творити добро – значить бути щасливим».

Інформацію підготували: завідувач кафедри медичної біології та генетики, професор Роман Булик та асистент кафедри Мар’яна Кривчанська

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати